Biden: ´´Rehinelerin çıkarılması için çatışmaya ara verilmeli´´

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi´ndeki rehinelerin dışarı çıkarılması için çatışmalara ara verilmesi çağrısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Ortadoğu ziyaretine İsrail´den başladı.

Dünya
3 Kasım 2023 Cuma

Biden, 2024 Başkanlık Seçimleri ile ilgili Minnesota eyaletinde bir programda konuşurken kendini haham olarak tanıtan Jessica Rosenberg adlı kadın, Biden'ın sözünü keserek İsrail-Hamas çatışmasının sonlanması için ateşkes çağrısı yapmasını istedi.

Biden, bunun üzerine, Hamas tarafından tutulan rehinelerin Gazze’den çıkması için zaman verilmesi gerekiyor. Bu, İsrailliler için inanılmaz derecede karmaşık bir durum. Bu tartışmada Filistin ve Yahudi tarafının duygularını tamamen anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise ikinci Ortadoğu turuna İsrail ile başladı. 

Blinken yola çıkmadan önce verdiği demeçte, ‘‘İnanılmaz derecede zorlu bir dönemde daha fazla diplomasi için İsrail’e gidiyorum. Sivilleri korumak ve çatışmanın yayılmasını önlemek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Blinken, X platformundan yaptığı açıklamada, ‘‘Netanyahu ve Herzog ile İsrail'in kendini savunma hakkını ve Gazze'deki sivillere insani yardım alma çalışmalarımızı tartışmak için görüşmeler yaptık’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün