Hamas kurucusunun oğlu sessizliğini bozdu

Musab Hasan Yusuf, Hamas´ın, soykırımın travmasını taşıyan İsraillilere yaptığı katliamın, Filistinliler için cehennemin kapılarının açılmasına sebep olduğunu söyledi.

Rakela PALOMBO Dünya
1 Kasım 2023 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta İngiliz televizyoncu Piers Morgan’ın ‘Sansürsüz’ adlı sohbet programına konuk olan, Hamas’ın kurucusunun oğlu Musab Hasan Yusuf, terör örgütü ve onu destekleyen Batı dünyasındaki kuruluşlar hakkında sert konuştu.

‘Yeşil Prens’ olarak tanınan Yusuf, İsrail-Hamas savaşı konusundaki fikirlerini belirtmek üzere programa davet edilen birçok Filistinli konuktan sonra yayına katıldı.

Musab Hasan Yusuf, Hamas’ın, soykırımın travmasını taşıyan İsraillilere yaptığı katliamın, Filistinliler için cehennemin kapılarının açılmasına sebep olduğunu ve bu hareketin Hamas’ın Filistinli çocuk ve sivillerin hayatlarını önemsemediğini açıkça gösterdiğini belirtti.

Yusuf, “Eski bir Hamas üyesi ve Hamas’ın kurucularından birinin oğlu olarak şu mesajı vermek istiyorum: Yeter! Onları şimdi durdurmazsak, bir sonraki savaş daha da kanlı olacak,” dedi.

Hamas’ın kurucularından biri olan Hasan Yusuf’un oğlu olarak Batı Şeria Ramallah’ta doğup büyürken yaşadıklarını her fırsatta açıkça paylaşan Yusuf, hapis anılarını, muhbir oluşunu ve daha sonra İsrail’in haklarını savunur hale gelmesine yol açan deneyimlerini sıkça dile getirdi.

Yusuf, 2010 yılında yayınlanan ‘Hamas’ın Oğlu’ adlı otobiyografisi ve daha sonra da kitabın uyarlandığı, Hamas’ın renginden ilham alarak adlandırılan ‘Yeşil Prens’ adlı filmde deneyimlerini detaylandırarak anlattı.

Yaşadıklarını mümkün olduğunca kalabalık kitlelere ulaştırmayı görev edinen Yusuf, Birleşmiş Milletler (BM) Gözcüleri adına BM İnsan Hakları Konseyi’nin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının toplantılarında da konuşmalar yaptı.

Programın açılışında Morgan, Yusuf’a Hamas’ın kurulduğu ve geliştiği günlerde niyetinin ne olduğunu sorusunu yöneltti. Yusuf soruyu, "Kurulduğu günden beri, Hamas’ın hedefinde sadece tek bir şey var, o da İsrail Devleti’ni yok etmek. Zaten Hamas’ın sadece İsrail’in yıkılmasını istediği bir sır değil. İsrail’in varlığını ve var olma hakkını kesinlikle kabul etmiyorlar," diye cevapladı.

Hamas’ın 7 Ekim günü İsrail’in güneyinde gerçekleştirdiği katliam konusuna da değinen Yusuf, saldırının boyutu konusunda şaşkınlığa uğradığını fakat Hamas’ın vahşetinin onu şaşırtmadığını söyledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün