İş Bankası´ndan Cumhuriyet´in 100. yılına armağan: Resim Heykel Müzesi

Tuna SAYLAĞ Sanat
1 Kasım 2023 Çarşamba

Türkiye İş Bankası’nın uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren, korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina, Resim Heykel Müzesine dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Türkiye İş Bankası’nın ülkemize armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açtı. Osman Hamdi Bey'den Şeker Ahmet Paşa'ya, Hoca Ali Rıza'dan İbrahim Çallı'ya pek çok sanatçının 2.700 civarında eserinin bulunduğu Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, ülkemizin en zengin özel koleksiyonlarından biri olarak biliniyor. Müzenin ilk sergilerinde bu koleksiyondan seçilen 600'e yakın eser yer alacak. Müzenin kurucu küratörlüğünü ise mimar, sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstlendi. 

**

Mummenschanz- 50 Years Zorlu PSM’de

Yaratıcı sahne sanatının en büyüleyici örneklerinden biri olarak İsviçre'den dünya sahnesine uzanan ve maske tiyatrosunun simgesine dönüşen Mummenschanz, benzersiz bir gösteriyle 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Dünyaca ünlü ekip, 50. yıllarını kutlarken, altyazılara ihtiyaç duymayan, hayal gücüne dayalı dilleriyle yediden yetmişe tüm izleyicilere hitap ediyor.

 **

Cécile Mclorin Salvant İşsanat’ta
Cécile McLorin Salvant, 2010 yılında Thelonious Monk yarışmasını kazanmasının ardından, ‘The Window’, ‘Dreams and  Daggers’ ve ‘For One To Love’ ile En İyi Caz Vokal Albümü dalında üst üste üç Grammy Ödülü aldı.
Konserde Salvant’a, Sullivan Fortner (piyano), Yasushi Nakamura (bass), Savannah Harris (davul) eşlik edecek. Ünlü sanatçıyı 7 Kasım’da İşsanat’ta izleyebilirsiniz.

**

Mâzîden Âtîye Zarâfet: Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyafetleri

Türkiye’nin ilk özel müzesi Sadberk Hanım Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını özel bir sergiyle kutluyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarından Cumhuriyet’e uzanan dönemdeki kadın ve modayı konu alan ‘Mâzîden Âtîye Zarâfet, Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyâfetleri’ sergisi, 17 Mart 2024 tarihine kadar Abdülmecid Efendi Köşkü’nde sanatseverleri bekliyor. Küratörlüğünü Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi ile sanat tarihi uzmanı Dr. Şebnem Eryavuz ve Bahattin Öztuncay’ın üstlendiği, tasarımını Dr. Umut Durmuş’un gerçekleştirdiği sergide Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nun yanı sıra Rahmi M. Koç Müzesi, İnönü Vakfı, Mutlu İlmen, Ayfer Neyzi, Ömer M. Koç ve Yapı Kredi Bankası koleksiyonlarından da eserler yer alıyor. 

***

Türkiye’nin en önemli işlevsel seramik yarışmalarından ‘Hanterra Seramik Yarışması’ başlıyor!

Türkiye’nin en önemli ulusal, jürili, işlevsel seramik yarışmalarından olan ‘Hanterra Seramik Yarışması 2024’ üçüncü senesinde ‘Vazo’ konusu ile düzenleniyor. Hanterra Seramik Yarışması, iyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin el yapımı işlevsel seramiği ve bu süreçte seramikçinin harcadığı zamanı, emeğini ve hayal gücünü ödüllendirmeyi hedefliyor. 

Yarışma Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin katılımına açık. Hanterra Seramik Yarışması, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışmanın jürisinde Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Önder Demircioğlu ve Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den seramik sanatçısı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laracà gibi Türkiye’den ve Avrupa’dan konusunda önemli isimler bulunmakta. 

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün