İsrail ordusu: ´´Gazze´ye kara harekâtını genişletiyoruz´´

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) pazar günü Gazze Şeridi´ne doğru tanklarla ilerlediğini ve Hamas´la savaştığını açıkladı.

Dünya
30 Ekim 2023 Pazartesi

İsrail-Hamas çatışmaları 24. gününde devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek bin 500'ü aşkın İsrailli hayatını kaybetti, ölen Filistinli sayısı ise 8 bini aştı.

Gazze saldırılarda ölenlerin sayısının 8 bin 306'ya yükseldiğini bildirdi. Ölenlerin 3 bin 457'sinin çocuk, 2 bin 236'sının kadın olduğunu ifade edildi.

IDF Sözcüsü Hagari, ‘‘Gazze’ye yaptığımız kara operasyonunu genişletiyoruz. Güçlerimiz teröristlere doğru ilerliyor, barikat kuran teröristlere havadan saldırıyoruz. Hamas’ın elindeki rehin sayısı 239 olduğu netleşti. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

Hagari, İsrail ordusunun, pazar gecesi Gazze'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere 20'den fazla teröristi öldürüldüğünü belirtti.

ABD'nin Ortadoğu'ya gönderdiği ve Kızıldeniz'de bulunan amfibi gemisi ise Doğu Akdeniz'e doğru ilerlemeye başladı.

Bu adımla, geminin İsrail ve Lübnan'a daha yakın bir konuma geleceğini kaydeden yetkililer, geminin bir görevinin de sivillerin tahliyesine yardımcı olmak olduğunu aktardı. ABD, 18 Ekim'de Lübnan'daki vatandaşları için ülkeden ayrılma çağrısı yapmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise, İsrail veya Gazze'ye asker gönderme planlarının olmadığını açıkladı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün