Cumhuriyetin 100. yılı büyük coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 100. yılı için 81 ilde sokaklarda geçit törenleri ve meydanlarda kutlamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 19.23´te İstanbul´da Vahdettin Köşkünde konuşma yaptı.

Toplum
30 Ekim 2023 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 11.00’de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı devlet erkanı ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve Anıtkabir özel defterini yazı yazdı.

SoloTürk uçuş ekibi Anıtkabir’in üzerinde gösteri düzenlerken, Ankara’da belli noktalarda da halk konserleri gerçekleşti.

İstanbul’da valilik ve belediyeler tarafından Vatan Caddesi ile Üsküdar Sahili’nde düzenlenen resmi geçitlere katılım yoğundu.

Kutlamalar öğleden sonra İstanbul Boğazı’nda düzenlenen Türk Yıldızları ve SoloTürk uçuş gösterileriyle devam etti. Uçaklar öncelikle gökyüzüne ay yıldız çizdi ve 100 yazdı.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'nun başını çektiği 100 gemi ve denizaltı Boğaz'dan geçti.

Daha sonra 101 pare top atışı yapıldı. Akşam saatlerinde ise havai fişek gösterileri düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akşam Maltepe sahilinde düzenlediği konsere de yoğun katılım oldu.

Erdoğan saat 19:23’te ise Vahdettin Köşkü’nden ulusa seslendi.

Erdoğan, "Millet olarak bugün gerçekten çok farklı bir gurur ve heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyet'imiz bugün ilk asrını tamamlayıp, adına 'Türkiye Yüzyılı' dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor. Şanla, şerefle, sevinçle kutladığımız Cumhuriyet'imizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bin yıldır mübarek vatan topraklarının müdafaası için toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Cumhuriyet'imizin banisi, Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi, Meclisimizin ve ordumuzun tüm kahraman mensuplarını şükranla yad ediyorum. Vatanımızın bekası için sınırlarımız içinde ve dışında fedakârca görev yapan güvenlik güçlerimize Mevla'dan muvaffakiyetler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün