Efsane Müzisyen Marcus Miller Geliyor!

Tuna SAYLAĞ Sanat
25 Ekim 2023 Çarşamba

Grammy ödüllü efsanevi müzisyen Marcus Miller için, Türk hayranlarının altı yıllık hasreti 31 Ekim’de, Volkswagen Arena’da sona eriyor! Başarılı albümleri, üretkenliği, farklı enstrümanlar üzerindeki hâkimiyeti ve etkileyici tekniğiyle müzikseverleri büyülemeyi başaran basgitar dehası Marcus Miller, müzikal kariyerinin 45’inci yılını kutluyor.  Heyecanla beklenen İstanbul konserinde efsaneye, enstrümanlarında her biri dünyaca üne sahip Russell Gunn, David Chiverton, Donald Hayes ve Julian Pollack eşlik edecek.
**

Bugün Önemli Bir Şey Olmadı!

Metin Kalkızoğlu’nun ‘Bugün Önemli Bir Şey Olmadı’ başlıklı kişisel sergisi 30 Ekim’e dek Galeri/Miz’de sanatseverlerle buluşuyor. Hipergerçekçi portreleri, minimal anlatımı ve figürler içeren peyzajları ile tanınan Kalkızoğlu’nun bu sergisinde sanatçının tuval ve kâğıt üzerine akrilik tekniğiyle ürettiği eserleri yer alıyor. Sergi izleyiciyi ilk bakışta fotoğraf olduğu yanılsamasına düşürecek, sade ama detaylı eserlere odaklansa da sanatçının izleyiciyle oynadığı oyun, aslında her hipergerçekçi tabloda karşılaşılabilecek bu basit yanılsamanın ötesine geçiyor. Az sayıda figür içeren resimlerin minimalliği ve bu minimalliğin yansıttığı sadelik, izleyicinin bu figürlere sembolik anlamlar yüklemesini sağlıyor.

**

Ghostly Kisses Büyülü Sesi Maxımum Uniq Box’ta
Maximum Uniq, 28 Ekim’de, büyülü sesiyle ruhlara dokunan,
elektro-pop, dream pop müzik tarzıyla adından övgü ile bahsedilen Ghostly Kisses’i ya da asıl ismiyle Margaux  Sauvé’yi ağırlayacak. Son olarak 2022’nin başlarında ‘Heaven, Wait’ adını taşıyan albümünü dinleyiciyle buluşturan Sauvé, 15 yaşında keman çalmaya başlamış ve birkaç yıl içerisinde kendi bestelerini yaparak şarkıcılığa adım atmıştır. Daha önce Türkiye’de verdiği konserlerle hayranlık toplayan Ghostly Kisses, Türk dinleyicileriyle bir kez daha buluşacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün