Türkiye Gazze´ye insani yardım gönderiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketleri, Gazze´ye ulaştırılmak üzere Mısır´a gönderiliyor.

Toplum
24 Ekim 2023 Salı

Millî Savunma Bakanlığı, yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için iki uçağın Ankara'dan Mısır'a hareket ettiğini açıkladı. Bölgeye yardım ulaştıracak diğer uçakların hazırlık faaliyetleri ise sürüyor. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yardım uçaklarının Ankara Etimesgut'taki 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan hareket ettiği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçaklarda tıbbi cihaz, tıbbi malzeme, ilaç ve jeneratörler bulunduğunu açıkladı.

Bakan Koca, "Tıbbi cihazlar arasında acil müdahale ekipmanları, ameliyat masası, ameliyat lambası, anestezi cihazı gibi ameliyathane donanımları, yoğun bakım yatağı, monitör, ventilatör gibi yoğun bakım cihazları, ultrason, ekokardiyografi, röntgen gibi görüntüleme cihazları yer alıyor. Uçaklarda bunlarla beraber Gazzeli bebekler için kuvöz ve fototerapi cihazları ile bebeklerin bakım ve tedavisi için mama, yüksek sayıda bebek bezi, yine yüksek sayıda hasta bezi gibi malzemeler de bulunuyor. Hasta ve yaralıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ilaç, tıbbi sarf malzemeleri, destek ve bakım malzemeleri ile savaştan zarar gören travmalı hastalar için ortopedi malzemeleri de gönderilen yardımlar arasında. Jeneratör, Gazze'nin en önemli ihtiyaçları arasında. Bunun için bir kısmı mobil, bir kısmı da büyük olmak üzere yardımlarımıza jeneratörleri de dahil ettik. Milletimiz adına bu sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor, devamı var" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün