Bir Yahudi örgütü ilk kez Vatikan´da ofis açtı

Bir Yahudi örgütü ilk kez, Katolik liderlerle ve Katolik-Yahudi ilişkilerini ilerletmek için Vatikan´da ofis açtı.

Dünya
23 Ekim 2023 Pazartesi

Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Başkanı Ronald Lauder, perşembe günü örgütün temsilcilik ofisinin açılışını yaptı ve Papa Francis'i ziyaret etti.

Dünyanın en büyük kozmetik markalarından Estée Lauder’in servetinin varisi olan Lauder, Papa'ya WJC'nin İbranice'de ‘bağımız’ anlamına gelen Kishreinu adlı bir belgesini sundu. WJC basın açıklamasında, ‘‘Belge, dünyadaki Yahudi ve Katolik toplulukları birbirine bağlayan karmaşık tarihi ve kültürünü kapsıyor” dedi.

Papa Francis, belgeyi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “İç içe geçmiş inanç topluluklarımız, dünyaya örnek olmaya, eşitsizliklere meydan okumaya, adaleti savunmaya ve barışı sağlamaya çalışıyor’’ ifadelerini kullandı.

Lauder ayrıca Papa'dan Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sırasında aldığı 200 rehineyi serbest bırakılması için çağrı yapmasını istedi.

Lauder, Papa'ya hitaben yaptığı konuşmada, ‘‘Sizden rehineleri serbest bırakılması için gücünüzü kullanmanızı istiyoruz. Bunu yapabilecek ahlaki otoriteye sahip tek kişi siz olabilirsiniz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün