Sunak: ´´İsrail´in kendini savunma hakkını destekliyoruz´´

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ´´En karanlık zamanımızda desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Dünya
19 Ekim 2023 Perşembe

Netanyahu, Hamas militanlarının İsrail'e yönelik 7 Ekim'de gerçekleştirdiği şok saldırının, Ortadoğu'daki barışçıl ilişkilerinin genişlemesini engellemeyi amaçladığını belirterek, İngiltere'den Gazze karşı saldırısını desteklemeye devam etmesini istedi.

Netanyahu Sunak'a, ‘‘Ortadoğu’da barışı sağlamanın eşiğindeydik ama engellediler. Bu bizim en karanlık zamanımız. Uzun bir savaş olacak ve desteğinize ihtiyacımız var’’ dedi.

Sunak ise, "Son iki haftadır İsrail hiçbir ülkenin yaşamaması gerekeni yaşadı. İsrail'in kendini savunma hakkını tam olarak destekliyoruz. Ekstra özen gösterdiğinizi ve sivillere verilen zararı azaltmaya çalıştığınızı biliyorum"ifadelerini kullandı.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile de görüşen Sunak, İsrail'in kendini savunma hakkını destekledi ve Hamas'ın saldırısından sonra Gazze'ye insani yardım yapılması çağrısında bulundu.

Sunak, Herzog ile görüşmesinin televizyonda yayınlanan bir bölümünde, "Halkınızla dayanışma içinde, ülkenize güvenliği geri getirmek ve rehinelerin güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak için sizinle birlikte duracağız" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün