Yüzlerce Alman sinagoga kalkan oldu

İsrail´e karşı protestolara katılması için Hamas´ın dünya çapında çağrıda bulunduğu cuma günü, 350 Alman vatandaşı bir sinagogun etrafında el ele etten duvar ördü.

Kültür
18 Ekim 2023 Çarşamba

Berlin’in dışında bulunan Frankelufer Sinagogu, Alman vatandaşlar tarafından sembolik olarak korunmaya alındı. Sinagogun demir kapısı üzerinde içlerinde altı aylık bir bebeğin de bulunduğu Hamas tarafından kaçırılan 40 kadar İsraillinin fotoğrafları bulunuyor.

X’te (eski adıyla Twitter) İsrail’in haber kanalı N12News "Yüzlerce Alman bu akşam Berlin'deki Frankelufer Sinagogu'nda Yahudi dua edenleri korumak ve 'Hamas'ın Uluslararası Gazap Günü' tehdidi karşısında insan kalkanı oluşturmak amacıyla bulundu" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier sinagoga aynı gün yaptığı ziyarette “Bugün dünya çapında ve buradaki Yahudiler için korkulu bir gün” dedi.

Yahudi cemaatlerde artan antisemit olaylarla beraber bir endişe hakim. Almanya’da polis bir apartmanın üzerine Davut’un Yıldızı çizilmesi üzerine soruşturma başlattı. Bina Berlin’de 10 bin kadar Yahudi’nin büyük bir kesiminin yoğunlukla yaşadığı Prenzlauer Berg bölgesinde yer alıyor. Ancak binada gerçekten Yahudilerin yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor. Aynı şekilde Kreuzberg bölgesinde de iki ayrı binada Davut’un Yıldızı grafittilerine rastlandı. Olayların ertesinde İsrail’in Almanya Büyükelçiliği X’te “En korkunç hatıralarımız canlanıyor, Yahudilerin Holokost sırasında sarı yıldız takmak zorunda kalmaları gibi” şeklinde bir mesaj yayınladı. 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün