Biden çarşamba günü İsrail´e gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, salı sabahı yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden´ın çarşamba günü İsrail´i ziyaret edeceğini açıkladı.

Dünya
17 Ekim 2023 Salı

Biden'ın İsrail gezisi, Ortadoğu'ya yapılacak daha büyük bir gezinin parçası olacak. Biden’ın Ürdün, Mısır ve Filistin Yönetimi yetkilileriyle görüşmek üzere Ürdün ve Mısır'a gitmesi de bekleniyor.

Mısır medyasına göre, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi Biden’ı Gazze'deki savaşla ilgili uluslararası bir konferansa katılmaya davet etti.

Blinken, Biden’ın gezi sırasında, İsrail'in kendisini Hamas'a ve diğer teröristlere karşı savunma hakkına sahip olduğunu yineleyeceğini belirtti. Blinken ayrıca, Biden'ın İsrailli yetkililerden ihtiyaç duyulan yardım hakkında da bilgi alacağını dile getirdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Lübnan Hizbullah’ı terör örgütünün İsrail'e saldırması durumunda askeri destekle karşılık vereceğini ifade etti.

ABD, Arap ülkelerini insani yardım çabalarına katılmaya çağırıyor ve Hamas teröristleri tarafından yakalanan Amerikalı sivil rehinelerin serbest bırakılmasını istiyor.

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da önümüzdeki günlerde İsrail'i ziyaret edecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün