Schneidertempel´de ´Halite-i Ruhiye´ sergisi

Schneidertempel Sanat Merkezi, baskı resim ve karikatür sanatçısı Muhammet Şengöz´ün desenlerinden oluşan ´Halite-i Ruhiye´ adlı sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Toplum
11 Ekim 2023 Çarşamba

12 Ekim Perşembe günü açılışı gerçekleşecek sergide Şengöz’ün kâğıt üzerine suluboya, mürekkep, ecoline gibi ruhun akışkan ve değişken halleriyle uyuşan malzemelerle boyadığı desenleri yer alıyor. Eserlerinde kimi zaman balık, boğa, kuş gibi bildik figürlerin bilinmeyen tasvirlerinin eşlik ettiği kompozisyonlara yer veren sanatçı yüksek kontrastlı parlak renkler kullanıyor. Sergi 6 Kasım tarihine dek ziyaret edilebilecek.

1964 yılında İzmit’te doğan Şengöz, 1987’de Marmara Üniversitesi Grafik Bölümünden mezun oldu. Aynı okulda yüksek lisans ve sanatta yeterlik yaptı. Ulusal ve uluslararası karikatür ve baskı resim yarışmalarında 66 ödül kazandı. Uzun yıllar Özgür Kocaeli gazetesinde ‘Çizdimgitti’ adlı köşesinde günlük karikatür çizdi. Dört karikatür kitabı bulunuyor. Cumhuriyet Kitap, Notos Edebiyat Dergisi, Yemek ve Kültür Dergisi’ne karikatür ve illüstrasyonlar çiziyor. Halen Topkapı Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün