´Muhteşem Yüzyıl´ Anna Laudel´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Ekim 2023 Çarşamba

Fotoğraf alanında aldığı uluslararası ödüllerle dikkat çeken sanatçı Sarp Kerem Yavuz’un yeni kişisel sergisi ‘Muhteşem Yüzyıl’ Anna Laudel Istanbul’da açıldı. Sergi, oryantalizm, homoerotizm, politika, din ve şiddet gibi tartışmalı konulardaki varlığını sinematografik bakış açısıyla ustaca irdelerken, erkek bedenini merkezine alıyor. Sergide, sanatçının 2010 yılından günümüze uzanan 14 yıllık fotoğraf serüvenini gözler önüne seren işler yer alırken, yapay zekâ teknolojilerini kullanarak ürettiği yeni dönem eserleri de dikkat çekiyor. Cumhuriyetin 100. yılında, gerçek ve hayalin iç içe geçtiği tarihsel anlatıların yer aldığı ‘Muhteşem Yüzyıl’, 5 Kasım’a kadar izleyicileri geçmiş ve gelecek ile bağ kurabilecekleri bir yolculuğa davet ediyor.

 ***

DJ Chaim, Zorlu %100 Studio sahnesini coşturacak

Tel Avivli DJ ve prodüktör Chaim, organik ve ileri görüşlü müziği ile dünya çapında dinleyicilerini harekete geçiren bir müzisyen. Blue Shadow plak şirketinin kurucu ortağı olmasının yanı sıra BPitch Control, Rumors, Supplement Facts, Visionquest, Disco Hell gibi birçok label’da kendine yer buldu. ‘Love Rehab’ ve İbiza marşı olan ‘Blue Shadow’ gibi hit parçaların yaratıcısı olan Chaim, 21 Ekim akşamı Origin sunumuyla Zorlu PSM %100 Studio sahnesinde! 

***

5. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali Riff Cohen’i konuk ediyor

Şehrin tüm kültürel mirasını geleceğe taşıyan bir kültür-sanat markası olan Beyoğlu Kültür Yolu bünyesindeki 5. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, folk müzik alanında başarılı şarkılara imza atan Riff Cohen’i, 12 Ekim tarihinde AKM Türk Telekom Sahnesinde ağırlıyor. İbranice, Arapça ve Fransızca söylediği şarkılarla tanıdığımız Cohen unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor.

***

CRR’de La Mov Compañia De Danza’dan dans şöleni

Cemal Reşit Rey Konser Salonu 19 Ekim’de ünlü bir İspanyol dans topluluğunu ağırlıyor. La Mov Compañıa de Danza, Madrid Kraliyet Dramatik Sanat ve Dans Konservatuarı’nı başarı ile bitiren ünlü solist dansçı Víctor Jiménez'in yönetiminde 2008’ yılında kuruldu. Çalışmalarına halen Jiménez'in yönetiminde devam eden topluluk, İspanya’nın önemli modern dans gruplarından biri olup, uluslararası başarıları ve inovatif yaklaşımıyla tanınıyor. Topluluk ayrıca, hem klasik eserleri hem de çağdaş koreografların eserlerini başarıyla sahneye taşıyor. 2017'den bu yana La Mov-Compañía Aragonesa de Danza olarak anılan topluluk, yenilikçi ve dinamik yorumlarıyla dans dünyasında sınırları zorlamaya devam ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün