İsrail İletişim Bakanı, Suudi Arabistan´da Tevrat okudu

14 kişilik heyetiyle birlikte Riyad´a giden İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Suudi Arabistan ile barış yolunda bir hareketin işareti olarak Tevrat okudu.

Dünya
3 Ekim 2023 Salı

Sukot bayramında söylenen özel dua için yanında özel bitkiler de (lulav ve etrog) götüren Karhi, ‘‘Bayramımız kutlu olsun, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yetkilendirdiği resmi bir heyetin parçası olarak Suudi Arabistan'ın başkentine geldik. Riyad'da pencerelerden Kudüs'e doğru dua ettik. Burada dünyanın dört bir yanından temsilcilerle bir araya geleceğiz ve İsrail ile Suudi Arabistan arasında barışı daha da yakınlaştıracağız" dedi.

Karhi'nin Riyad’da BM çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Posta Birliği toplantısında konuşma yapacağı ve temaslarda bulunacağı belirtildi.

Bu, Tel Aviv'in diplomatik ilişkilerinin bulunmadığı Suudi Arabistan'a İsrail hükümetinden bir hafta içinde ikinci ziyaret oldu.

İsrail Turizm Bakanı Haim Katz da geçen hafta BM çatısı altındaki Dünya Turizm Örgütünün toplantısına katılmak üzere Suudi Arabistan'a gitmişti. Katz'ın ziyareti ilk defa İsrail'den bir bakanın Suudi Arabistan'a ziyareti olarak kayıtlara geçmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün