Yeni sezon Borusan Sanat´ta rengârenk tınılarla başlıyor!

Borusan Sanat, yeni sanat yönetmeni Carlo Tenan idaresinde BİFO ve Borusan Quartet ile dolu dolu bir sezona başlıyor. Dünyaca ayakta alkışlanan konuk sanatçıların ağırlanacağı konserlerin yanı sıra, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel dinletiler de izleyiciyle buluşacak. Yeni mevsimde ayrıca senfonik müziği çocukların hayal dünyasına taşıyan BİFO JUNIOR konserleri de genç müzikseverleri mutlu edecek.

TUNA SAYLAĞ Sanat
27 Eylül 2023 Çarşamba

BİFO’nun yeni sanat yönetmeni Carlo Tenan oldu!

BİFO’yu konuk şef olarak yönettiği konserlerle dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan Carlo Tenan, 2023-24 sezonu itibarıyla BİFO’nun sanat yönetmeni oldu. Senfonik müzik, opera ve bale yorumları ile derin bir çağdaş müzik kavrayışına sahip Tenan, günümüzün en parlak şeflerinden biri. Tenan, Del Maggio Musicale Fiorentino, Roma Ulusal Santa Cecilia Akademisi, Tokyo Filarmoni Orkestrası gibi tiyatro orkestralarını ve Verdi di Milano, Slovenya Filarmoni, Linz Bruckner Orkestrası gibi prestijli orkestraları yönetti. BİFO ile çalışmanın heyecanını paylaşan maestro, “Müzikte yeni ufuklar keşfetmeye, yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz. Hep birlikte Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Sanat’ın dünya sahnesinde daha da parlamasını sağlayacağız. Bize destek veren izleyicilerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Borusan Sanat Cumhuriyet’in kuruluşunun 100 yılını müzikle kutluyor!

Borusan Sanat, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı onuruna, üç Türk besteciye eser siparişi verdi. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 12 Ekim’de gerçekleşecek açılış konserinde, Fazıl Say’ın 100. yıl için bestelediği 6. Senfonisi ‘100 Yaşında Bir Çocuk’ ile ilk kez izleyicileriyle buluşacak. Can Okan yönetimindeki bu özel konserde Say, Mozart’ın ‘21. Piyano Konçertosu’nu da seslendirecek. 23 Ekim’de ise Cem Oslu’ya, 9 Mayıs tarihinde de Zeynep Gedizlioğlu’na sipariş edilen eserlerin dünya prömiyerleri yapılacak.

Can Okan ve Fazıl Say

BİFO, dünya sanatçılarını ağırlıyor…

Açılış konserinin ardından 19 Ekim günü James Judd yönetimindeki BİFO ve piyanist kardeşler Güher & Süher Pekinel, ‘Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler’ projesinin birbirinden değerli sanatçılarıyla aynı sahneyi paylaşacak. Bu özel konserde dikkat çekici genç müzisyenler, Beethoven, Mendelssohn ve Bach’ın solist grupları için yazdığı eserleri seslendirecekler. Bu bağlamda Can Çakmur, Dorukhan Doruk, Eda Seviniş, Korkmaz Can Sağlam, Maximilian Cem Haberstock, Naz İrem Türkmen, Veriko Tchumburidze ve Emir İlgen aynı sahnede buluşacaklar.

2 Kasım günü Zorlu’da, şef Gürer Aykal yönetimindeki BİFO, Türkiye’nin çok sesli müzik tarihinin başyapıtlarından biri olan ‘Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendirecek. Cumhuriyet döneminin ilk kuşak bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un ilk kez 1946’da Ankara'da sahnelenmiş olan eseri, ilk Türkçe oratoryo niteliği taşıyor. BİFO’nun, Masis Aram Gözbek yönetimindeki Magma Filarmoni Korosu ile aynı sahneyi paylaşacağı gecenin solistleri Hale Soner (soprano), Nesrin Gönüldağ (mezzosoprano), Ayhan Uştuk (tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (bas).

BİFO, 16 Kasım günü ise yine aynı mekânda vereceği konserde, doğduğu Kahire’den La Scala Tiyatrosu’nun akademisine giden Fatma Said’in solist olarak yer alacağı konserde şef Carlo Tenan olacak. Yılının son konserinde BİFO, kemancı Nemanja Radulović’i sahnesinde ağırlayacak. Beethoven’ın keman için yazdığı tek konçertosu, Radulović’in büyüleyici yorumuyla müzikseverler ile buluşacak. 7 Aralık’taki bu konserde orkestrayı ünlü şef George Pehlivanian yönetecek.

BİFO’nun geleneksel yeni yıl konseri

Günümüzün en başarılı uluslararası yıldızlarından Marina Rebeka ve Jonathan Tetelman’ın solist olarak sahnede olacağı bu görkemli konserde BİFO yeni yılı, muhteşem opera eserleriyle 11 Ocak 2024 akşamı karşılayacak.

2024’te yine birbirinden seçkin sanatçıları dinleyeceğiz

18 Ocak’taki konserde orkestra şefi, Staatsoper Berlin, Camerata Salzburg orkestralarıyla çalışan Finnegan Downie Dear; solist ise tanınmış keman sanatçısı Alexandra Conunova. Dinleyenler bu konserde, Çaykovski’nin ‘Re Majör Keman Konçerto’su ve Çaykovski’nin ‘6. Senfoni’si ile buluşacak. 

BİFO, şubat ayının ilk konserinde ünlü keman sanatçısı Midori’yi sahnesinde ağırlıyor. Kraliyet İskoç Ulusal Orkestrası, NDR Elbphilharmonie Orkestrası, Suntory Hall ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın ortak siparişi olan Detlev Glanert’in ‘Ölümsüz Sevgiliye’ isimli 2. Keman Konçertosu, Türkiye galası niteliğindeki dinletide virtüözün etkileyici yorumuyla seslendirilecek. 15 Şubat akşamı Zorlu PSM’de gerçekleşecek bu konserde, BİFO ayrıca, Brahms’ın ‘2. Senfonisi’ ve Marzocchi’nin ‘Orkestra İçin Encore’ eserlerini icra edecek

7 Mart akşamı onursal şef Gürer Aykal yönetiminde BİFO, Rus müziğinin usta bestecilerinden üçünün, Prokofyev, Mussorgski ve Çaykovski’nin eserlerinden bir seçki sunacak. Konserin solisti, Uluslararası George Enescu Yarışması’nın birincisi Valeriy Sokolov. Başarılı kemancının Prokofyev’in ‘2.Keman Konçertosu’nu yorumlayacağı konserde orkestra ayrıca, Mussorgski’nin ‘Çıplak Dağda Bir Gece’ ve Çaykovski’nin ‘Francesca da Rimini’ başlıklı yapıtlarını seslendirecek.

Geldik mart ayına… 21’inde, opera sahnelerinin dünyaca ünlü divası Joyce DiDonato, şef Carlo Tenan’ın yönetiminde, Hector Berlioz ve Richard Strauss’un en sevilen yapıtlarından bir seçki ile sahnede olacak.

Liège Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın müzik direktörü Gergely Madaras, BİFO’nun 4 Nisan tarihinde gerçekleştireceği konserin konuk şefi olacak. Mendelssohn ve Franck’ın eserlerinin seslendirileceği gecede, kemancı Bomsori Kim, Max Bruch’un ‘1.Keman Konçertosu’yla baharın sesini müzikseverlere taşıyacak.

23 Nisan coşkusu!

Sezonun şüphesiz en merakla beklenen konserlerinden birinde BİFO, The Per Poc Puppet Company ile aynı sahneyi paylaşacak. Prodüksiyonları ile dünya çapında ün kazanmış olan Per Poc’un manifestosu ‘senfonik müziği yeni izleyicilerine taşımak’ üzerine kurulu. The Per Poc, küçükleri olduğu kadar büyükleri de ilk seslendirilişinden itibaren büyüleyen Prokofyev’in ‘Peter ve Kurt’ adlı senfonik masalında, şef Francisco Valero-Terribas yönetimindeki BİFO, 20 Nisan günü izleyicileriyle buluşacak.

Ve Sezonun Son Konseri

9 Mayıs’taki konserde Borusan Filarmoni üç yıldızı bir araya getiriyor. Türkiye’nin başarılı genç kuşak sanatçılarından besteci Zeynep Gedizlioğlu, orkestra şefi Nisan Ak ve Çin asıllı Amerikalı piyanist Zhang Zuo, daha yaygın bilinen adı ile Zee Zee’yi buluşturan bu konserde, Gedizlioğlu’nun sipariş üzerine bestelediği eserinin dünya prömiyeri yapılacak.

Borusan Quartet Konserleri Devam Ediyor

Borusan Quartet, bu sezon vereceği dört konserle izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. 23 Ekim akşamı, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştireceği sezonun ilk konserinde dörtlü, Ulvi Cemal Erkin ve Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin yanı sıra Cem Oslu’nun, Borusan Quartet için bestelediği ‘Göz Açıp Kapayıncaya Kadar’ isimli sipariş eseri ile bir dünya prömiyerine daha imza atacak.

Borusan Müzik Evi’nde yeni sezon!

Borusan Müzik Evi ise müzikte yeniyi sahneye taşıyan topluluklar ve etkileyici müzik performanslarıyla sezon boyunca izleyicilerini ağırlayacak. 2023-24 sezonunda tam 15 konserle, çağdaş, yeni müzik, doğaçlama ve avangart caz gibi farklı müzik türlerinden bir seçki sunacak. Programın şimdilik öne çıkan isimleri, ensemble XXI. jahrhundert ve Nova Muzak’ın 36. serisinde Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak, Avustralya’nın en kült gruplarından The Necks.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün