Melody Hesaraky´nin ´InTransit´ Sergisi Decollage Art Space´te Açıldı

Tuna SAYLAĞ Sanat
27 Eylül 2023 Çarşamba

Amerikalı sanatçı Melody Hesaraky’nin, Türkiye’deki ilk kişisel sergisi ‘In Transit’, 18 Eylül’de açıldı. New York’ta yaşayan, disiplinlerarası bir yönetmen, tekstil tasarımcısı ve sanatçı olan Melody Hesaraky’nin 2020 yılından beri üzerinde çalıştığı serisi ‘In Transit’, insanın varoluşundaki yaratım sürecini, hareketle ve bedenle ilişkisini ele alıyor. Sergi, vücut sanatı eşliğinde karışık medya içeren fotoğraflardan oluşuyor. Fotoğraflar, insan bedenini ve bedendeki devinimi vurguluyor. Hesaraky’nin fotoğraf, illüstrasyon, karışık medya gibi pek çok türden eserini 17 Ekim’e kadar Decollage Art Space’te izleyebilirsiniz.

Rüya Bitti Kırmızı Ceket

Resimlerindeki özgün tekniğine ve ustalıkla kullandığı sarı tonlarına aşina olduğumuz Mehmet Resul Kaçar, Galeri 77’deki ikinci solo sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor. ‘Rüya Bitti Kırmızı Ceket’ ismini taşıyan seçki, göç, aidiyet ve memleket özlemi gibi konuları işliyor. Güneydoğu Anadolu’nun altın rengi bozkır manzaraları, izleyiciyi iyileştirici bir tefekkür ve temaşaya davet ederken serginin başlığındaki ‘kırmızı ceket’, sanatçının iç gözlemlerinin metaforuna dönüşüyor.

Sergi,  29 Ekim’e kadar ziyarete açık.

Salvo Yeşua Loya’nın Objektifinden ‘Gözler’…

Uzun yıllardan beri fotoğraf sanatı ile uğraşan ve bu zamana kadar farklı mekânlarda birçok sergi açan Salvo Yeşua Loya, 4-17 Ekim tarihleri arasında yeni sergiye imza atıyor. ‘Gözler’ başlıklı sergi, Göz Nurunu Koruma Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesinde yer alacak.

“Bu çalışmamda karanlık kutunun aydınlığını değişik gözlerle paylaşmak istedim” diyen Loya sergisini şu ifadelerle tanımlıyor: “Doğada var olan her şey bir bütünün parçaları ise eğer, insan ile doğanın özdeşleştiği Tanrısal bir anlatımda bütünleşirler kuşkusuz… Bu bütünleşmede gözler, görmek isteyen insanı gerçeklerden hakikatlere ulaştırabilir.” Açılış, 4 Ekim, saat 12.00’de.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün