Erdoğan: ´´Netanyahu ekim, kasım gibi Türkiye´yi ziyaret edebilir´´

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun rahatsızlığı nedeniyle ertelenen Türkiye ziyaretinin ekim, kasım ayı gibi gerçekleşebileceğini belirtti.

Toplum
26 Eylül 2023 Salı

Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘‘Netanyahu’nun ziyaret tarihi ile ilgili Dışişleri Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Zannediyorum ekim, kasım gibi Netanyahu’nun hastalık nedeniyle gerçekleştiremediği, ertelenen Türkiye ziyareti yapılır. En uygun zamanda bu ziyaretin olması için görüşme trafiği devam ediyor. Ondan sonra da biz de ziyaretimizi yapacağız" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye ile İsrail'in enerji konusundaki iş birliği fırsatları hakkında konuştu.

Erdoğan, "Yeni iş birliği alanlarının varlığı da bir gerçek. Özellikle Avrupa, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası sürdürülebilir enerji kaynağı arayışında. İsrail’in de kaynaklarının Avrupa’ya taşınması konusunda arayışta olduğunu biliyoruz. En akılcı rota ise Türkiye üzerinden bu kaynakların Avrupa’ya ulaştırılması. Bunu son görüşmemizde de ele aldık, çalışmalara başladık. Diğer taraftan sondaj çalışmaları noktasında da iş birliği fırsatları bulunuyor. Bununla ilgili teknik çalışmalar yapılacak. En kısa sürede gerek Türkiye’de gerek İsrail’de yapacağımız görüşmelerde rota, takvim ve sondaj alanları gibi ayrıntıları da netleştiririz" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün