Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri adayları açıklandı

Bu yıl 25. kez düzenlenen "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri"nin özel ödül sahipleri ve adayları Arter´de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Zehra ÇENGİL Sanat
26 Eylül 2023 Salı

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün ve tiyatronun duayen sanatçısı Haldun Dormen’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi başarılı oyuncu Merve Dizdar oldu. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Cevat Çapan, oyun yazarlarına adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ise Güzel Son isimli oyunuyla Hakan Tabakan layık görüldü. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü ise 1923 Müzikali kazandı.

"Yılın En Başarılı Oyunu" kategorisinde İstanbul Şehir Tiyatroları'nın "Cadı Kazanı", "Fosforlu Cevriye", "Tartuffe" oyunları ile Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun "1984" ve Tiyatro.in'in "Kim Bu Ben" oyunları aday gösterildi.

"Yılın En Başarılı Yönetmeni" adayları arasında Engin Hepileri, Murat Daltaban, Yelda Baskın ve Yiğit Sertdemir yer alırken, "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" kategorisinde İpek Türktan, Özlem Zeynep Dinsel, Selen Öztürk ve Yeşim Koçak, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu"nda ise Adem Mülazim, Hakan Gerçek, Meriç Rakalar, Murat Garipağaoğlu ile Onur Ünsal adaylar olarak açıklandı. Gecede ayrıca "Yardımcı Kadın Oyuncu", "Yardımcı Erkek Oyuncu", "Sahne Tasarımı", "Giysi Tasarımı", "Sahne Müziği", "Işık Tasarımı", "Hareket Düzeni (koreografisi)" ve "Genç Kuşak Sanatçısı" kategorilerinde de adaylar duyuruldu.

Ödül töreni, 3 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Töreninin sunuculuğunu Ayşecan Tatari ve Edip Tepeli yapacak.

Başvuru sistemi değişiyor!

Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün “Hem Cumhuriyetimizin 100. yılını hem de gözbebeğimiz Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 25. yaşını bir arada kutladığımız bu çok özel senede, jüri arkadaşlarım ve ben çok heyecanlı, çok gururluyuz. ‘Türk tiyatrosunun fedaisi’ Afife’nin adını yaşatan bu önemli işin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyoruz.” ifadelerini kullanırken önümüzdeki sene başvuru sisteminin değişeceği bilgisini verdi.

Tangün, “Önümüzdeki seneden itibaren başvuru sistemi üzerinde bir değişikliğe gidiyoruz. Tiyatrolar oyunlarının değerlendirmeye alınması için sistem üzerinden kendileri başvuru yapabilecek. Böylece oyun takibini gerçekleştirmek hepimiz için daha kolay olacak.” dedi.

Ayrıca geçtiğimiz yıl, Yapı Kredi’nin Türk Eğitim Vakfı’nda oluşturduğu burs fonu ile tiyatro alanında eğitim alan, 16 farklı şehirden öğrenciye burs verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Merih Tangün, bu yıl da devam eden burs fonu programıyla, şu anda 17 lisans, 1 doktora öğrencisine destek olduklarını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün