Reklam sektöründen program yapımcılığına - İSAK´LA TARZ-I HAYAT

Uzun yıllar hizmet verdiği Şalom´da reklam grup başkanı olarak başarılı çalışmalara imza atan İsak Behar, bugün aynı başarıyı çok farklı bir sektörde gösteriyor. ´İsak´la Tarz-I Hayat´ adını verdiği ve Radyo Gedik´te sürdürdüğü sohbet programında sanattan spora, geziden gastronomiye, aktüaliteden modaya çok farklı konularda tanınmış ve işlerinde uzman kişileri ağırlayıp söyleşiler gerçekleştiriyor. Bunların arasında Zihni Göktay, Bennu Yıldırımlar, Mario Levi, Haldun Dormen, Elif Edes, Aret Vartanyan, Cihat Aşkın gibi isimleri sayabiliriz. Takip edenlerin bilgilendip keyif aldıkları bu sohbetler, birçok kişide tiryakilik yaratmış durumda… Şimdi İsak Behar´a kulak verelim.

Dora NİYEGO Söyleşi
21 Eylül 2023 Perşembe

Böyle bir program yapmak nereden aklınıza geldi? Çevrenizden gelen öneriler de etkili oldu mu?

Aslında ‘İsak’la Tarz-ı Hayat’ programı kendiliğinden oluştu denilebilir. Geniş bir çevrem ve her sektörden oldukça samimi dostlarım vardı. Zaman zaman onlarla çok güzel sohbetlerim olurdu. Bu konuştuklarımızı merak edecek ve keyif alacak kişilerle neden paylaşmayayım diye düşününce program kendiliğinden ortaya çıktı.

Hangi alanlarda uğraşan kişilerle söyleşiler yapıyorsunuz?

İnsanlara ilginç gelebilecek ve merak ettiklerine cevap bulabilecekleri her meslekten, işinde uzman ve şöhret olmuş kişilerle söyleşi yapıyorum.

Söyleşileriniz hangi tarzda oluyor?

Söyleşilerim soru sorup cevap almak şeklinde değil de, tamamen içten, samimi ve karşılıklı bir kahve sohbeti kıvamında oluyor. Böyle bir ortam sağlandığında sohbet zaten kendinden akıveriyor…

Çevrenizden ne gibi tepkiler alıyorsunuz?

Her yaştan ve çevreden çok güzel sözler, tepkiler ve destek mesajları alıyorum. Yaptığım işin benim tarzıma çok uyduğunu ve mutlaka devam etmem gerektiğini söylüyorlar.

Bugüne kadar “Benimle de bir program yap” diyen oldu mu?

Artık oluyor… Beni takip edip başarılı bulan ve podcast’lerimin çok kişiye ulaştığını fark edenler, programıma katılmak için ya direkt ya da ajansları vasıtasıyla bana ya da radyoya ulaşmaya çalışıyor.

Programınızın şekli hakkında okuyucuya bilgi verir misiniz?

Konuğumun bir kahve içimi süresinde kendisini, mesleğini ve yaptığı işleri anlatmasını temin etmeye çalışıyorum. Misafirim onu sıkıştırmayacağımı, özel hayatına girmeyeceğimi bildiği için kendini rahat ve güvende hissediyor, böylece çok içten ve samimi bir söyleşi geçekleştirebiliyoruz.

Programlarınızı izlemek isteyenler onlara nasıl ulaşabilir?

Gedik Üniversitesi’ne bağlı Radyo Gedik internetten yayın yapan bir radyo kanalı. Dinlemek için cihazınıza uygun bir uygulamadan Radyo Gedik aplikasyonunu indirmeniz yeterli. Ayrıca Google’a ‘Radyo Gedik canlı yayın’ yazarsanız yayın saatinde bu programı dinleyebilirsiniz. Yayın saatini veya süresini kaçırmanız halinde arama motoruna, ‘Radyo Gedik isak’la tarzi hayat podcast’ yazmanız yeterli olacaktır. Size (soundCloud, Spotify gibi) değişik sunuculardan bu programımı ve diğer podcast’lerimi dinleme imkânı sağlayacaktır. Diğer ve garantili bir yol ise, ibehar.k@ gmail.com adresime WhatsApp numaranızı atarsanız, her sohbetim yayınlandığında ben de podcast linkini size atarım.

Söyleşilerinizin ilerde bir arşiv niteliğini taşıyacağınıza inanıyor musunuz?

Kesinlikle inanıyorum! Şimdiden 120’ye yakın söyleşimin podcast’i arşiv niteliğini kazanmış oldu bile. Tanrı tüm konuklarıma çok uzun ve sağlıklı ömürler versin ama aramızdan genç yaşta ayrılan Billur Kalkavan ile yaptığım sohbet, yaptığı son söyleşi programlarından biri olma niteliğini taşıyor.

Sizi tanımayanlar için programın ismine uygun şekliyle, kendi yaşam biçiminizi, tarzınızı anlatır mısınız?

Doğuştan gözlemci olup, yaratıcılığı benimseyen ve hayatı seven bir yapım vardı. Buna mizahı önemseyen karakterimi, farklı olabilme isteğimi katar, yıllarca önce avukat bir dostumun söylediği gibi belagat (sözle inandırma yeteneği) sahibi olmamı ekler, sonra bunların karışması için beni sallarsanız, İşte tarzı hayatı olan ben!

Emeklilere ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

İster haliniz vaktiniz yerinde olsun ister olmasın, asla emekli olmayın! Olmak zorunda kalsanız bile hiçbir zaman kendinizi emekli hissetmeyin! Hayat keyif alınacak o kadar çok uğraşla dolu ki… Bunlardan sahip olduğunuzu düşündüğünüz birine sıkı sıkıya sarılın. Hobiniz size iş yapmıyormuşsunuz gibi gözükse de amacınızın sadece para kazanmak olmadığını hatırlayın. Bir süre sonra ömrünüzün uzadığını ve kendinizi daha zinde hissettiğinizi göreceksiniz. Öyle veya böyle mutlaka bir tarzınız vardır. Siz farkında değilseniz bile, mutlaka yakın dostlarınız farkındadırlar. Sorarsanız nasıl bir tarzınız olduğunu size söyleyeceklerdir. Bende öyle oldu… Emekli olmak hayattan uzaklaşmak değildir. Tam tersine uzun yıllar vakit ayırmayı arzu ettiğiniz uğraşlara balıklama dalmaktır. Asla yalnızlaşmayın ve sosyal olmaktan hiçbir zaman uzaklaşmayın. Unutmayın ki, insanlarla yakın ve birlikte olmak, onlarla sohbet etmek, ömrünüze ömür katacaktır. Ve sevgiden asla vazgeçmeyin. Sevgi, kurduğunuz tüm ilişkilerin tutmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlayacak en önemli yapı taşınızdır…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün