Hahambaşı Rav Haleva: “Yeni yıl bereketiyle başlasın”

Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türk Yahudi Toplumuna yeni yıl için dileklerini iletti.

Toplum
21 Eylül 2023 Perşembe

“Çok değerli dindaşlarım,

Dini takvimimizin 5784. yılını idrak etmekte olduğumuz bugünlerde hepimiz adına, “Tahel Şana Uvirhotea /Yeni yıl bereketleriyle başlasın” şeklindeki geleneksel dileğimizi ifade ediyor, her birinizi içtenlikle tebrik ediyorum. Geleceğe yönelik yepyeni özlemlerle umutlar beslediğimiz bu günlerde hiç şüphe yok ki geçmişe yönelik davranışlarımızı da gözden geçirecek, samimi bir vicdan muhasebesiyle gerekiyorsa gidişatımıza yön vereceğiz.

Söz buraya kadar gelmişken şunu da ifade edeyim ki; maalesef şu son birkaç aydır sağlığımdaki bazı nedenlerden ötürü gönlümce aranızda olamadım. Buna gerçekten çok üzgünüm. Şükranla karşıladığım yakın ilginiz ve dualarınızla şimdilerde eski sağlığıma kavuşuyorum. Umuyor ve diliyorum ki, kısa zamanda yine beraber olabileceğiz.

Sevgili kardeşlerim,                                                                                              

Bu yıl Roş Aşana ve izleyen Yom Kipur ile gönülden iletişim kuracağımız Yüce Tanrı’nın bizlere esenlikli bir yaşam armağan etmesi için yakarıp Şofar’ın tiz sesiyle silkinecek, izleyen günlerdeki Sukot, Şemini Atseret ve Simhat Tora kutlamalarıyla da bu ibadet yoğun dönemin bize ilham ettiği şekilde ve kültürümüze yaraşır bir biçimde yaşam sürdüreceğiz.

Unutmayalım ki, dinsel kültürümüz bizleri bin yıllardan beri var eden ve güçlü kılan en önemli donanımımız olagelmiştir: “Ki İ Hohmathem Uvinathem Leene Aamim /Bu Halklar Nezdindeki Bilgeliğiniz ve Anlayışınızdır.”                                                  

Değerli dindaşlarım,

Yeni bir çalışma döneminin hazırlığını yapmakta olan kurum, kuruluş ve vakıflarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor kendilerine başarılar diliyorum. Hiç kuşkusuz toplumumuzun tepe yönetiminde gerçek bir özveri ve liyakatle çalışan yöneticilerimizi dualarımla destekliyor, sizlerin de her manada kendilerine yardımcı olmanızı bekliyorum. “Kulam Yitbarehu Mimaon Aberahot /Herbiri Bereket Kaynağından Bereketlensin” diye diliyorum.  

Küçücük yavrularımıza eğitim veren Minix yuvamızın kapanması her ne kadar beni derinden üzdüyse de, yeni bir ders yılına başlayan övüncümüz okulumuzun yönetici, öğretmen ve öğrencileri evlatlarımıza başarılı bir öğrenim dönemi temenni ediyorum.                         

Bu duygu ve düşüncelerle sizlere aileleriniz, sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte; barış, sağlık, esenlik, mutluluk diliyor, kutsal Tora’mızın berahalarıyla bereketlendiriyorum.  

Şana Tova Umeuşeret.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün