Dünya Kupasının MVP´si Schroder

2023 FIBA Dünya Kupası finalinde müthiş bir son çeyreğe sahne olan karşılaşmada Sırbistan 83-77 yenen Almanya şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

Spor
13 Eylül 2023 Çarşamba

Almanya'nın 29 yaşındaki oyun kurucusu Dennis Schroder 19,1 sayı, 6,1 asist ortalamaları ve final maçındaki 28 sayılık performansı ile Dünya Kupası'nın MVP'si seçildi. Final maçının MVP'si ise 19 sayı ile oynayan 22 yaşındaki forvet Franz Wagner oldu.

Almanya, 2005 Avrupa Şampiyonası'nda basketbol efsanesi Dirk Nowitzki'nin başı çektiği jenarasyonu ile finale kadar yükselmiş fakat Belgrad'ta oynanan maçta Yunanistan'a 78-62 kaybderek altın madalyaya uzanamamıştı.

Sırbisatan adına maçın ilk yarısında dengeleyici unsur Bogdan Bogdanovic olurken, 30 yaşındaki şutör guardın destek bulamayıp üçüncü çeyrekte oyundan düşmesi ile Almanya farkı çift hanelere kadar çıkardı. Burada Sırplar adına itici güç olan isim ise hem savunma katkıları hem de hücumda yaptığı ekstra işlerle Aleksa Avramovic oldu fakat ikilinin performansı altın madalyaya uzanmak için yetmedi. Bogdanovic maçı 17 sayıyla tamamlarken, Aleksa Avramovic 21 sayıyla mücadele etti.

NBA'de Atlanta Hawks forması giyen eski Fenerbahçe Beko yıldızı Bogdan Bogdanovic, Sırbistan Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası, 2016 Rio Olimpiyatları, 2017 Avrupa Şampiyonası ve 2023 Dünya Kupası'nda altın madalyanın kıyısından dönerek tam dört gümüş madalya kazandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün