Jared Kushner´ın Suudi Arabistan destekli firmasından ilk İsrail yatırımı

Suudi Arabistan´ın egemen varlık fonu tarafından desteklenen ve ABD eski Başkanı Donald Trump´ın damadı Jared Kushner tarafından yönetilen özel bir sermaye şirketi, Arabistan ile İsrail arasındaki artan bağlantıların ardından İsrailli holding Shlomo Group´a 150 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Dünya
8 Eylül 2023 Cuma

Shlomo Group çarşamba günü yaptığı açıklamada, Kushner'ın Miami merkezli Affinity Partners Investment Group şirketinin otomotiv ve kredi işinde Shlomo’nun %15 hissesini satın alacağını belirtti.

Kushner'ın firması büyük ölçüde Basra Körfezi'nden gelen egemen varlık fonları tarafından finanse ediliyor. Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonunun 2 milyar dolar, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise 200’er milyon dolar katkıda bulunduğu bildirildi. Affinity Group'un mart ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı başvurularda 3 milyar doların biraz üzerinde varlığa sahip olduğu açıklandı.

Kushner çarşamba günü yaptığı açıklamada, ‘‘İsrail'in ve Ortadoğu’nun uzun vadeli büyümesi konusunda yüksek beklentimiz var. Shlomo'nun da gelecekte büyümesi ve güçlenmesi için birçok heyecan verici fırsatı var”

İsrail medyasına göre Kushner, Phoenix Sigorta Acentelerine 1 milyar dolarlık potansiyel yatırım da dahil olmak üzere İsrail'de daha fazla anlaşma yapmak istiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün