Alef´te bir yaz daha bitti

Büyükada Alef YSK tesisleri, çocuklarımızı ve yetişkinleri bir araya getiren ve güzel paylaşımların yaşandığı yoğun katılımlı etkinliklerin ardından 3 Eylül´de yaz sezonunu kapadı.

Toplum
6 Eylül 2023 Çarşamba

Anet Sarfati

Summer Camp programına katılan 170 çocuk yaz sezonu boyunca deneyimli eğitmenler eşliğinde spor yaptılar, bir arada keyifli vakit geçirdiler ve güzel anılar biriktirdiler. Spor Okulları kapsamında ise 120 çocuk basketbol, futbol, voleybol, cimnastik ve masa tenisi branşlarında dalında profesyonel eğitmenlerle verimli bir yaz sezonu yaşadılar. 

Büyükada YSK Tesisi plajı, çimenleri ve ağaçlar altındaki gölgelik alanlarıyla özellikle çocuk ve gençlerin vazgeçilmezi oldu. Beach-volley, basketbol, futbol, masa tenisi alanlarında spor yapan çocuklar serinlemek ve eğlenceli oyunlar oynamak için yeni portatif havuza girdi ve yenilenen deniz trambolininde enerjilerini attılar. Bu senenin yeniliği olan kara trambolini çocukların gözdesi oldu. Langırt ve satranç gibi küçük masa oyunları hem çocukları hem de gençleri eğlendirdi. Tesiste yapılan çocuk doğum günü kutlamaları da neşe içinde geçti.

Tesiste ayrıca yetişkinlerin katıldığı ve yüksek katılımın olduğu gece faaliyetleri gerçekleşti. Temmuz ayında sanatçı  Zeynep Doruk ile canlı müzik etkinliğine  400 kişilik katılım, ağustos ayında ise geçtiğimiz sene de çok beğenilen ‘Ödül Funk Alaturka’ gecesine 600 kişilik katılım gerçekleşti. 

Ağustos ayı içerisinde küçük çocuklara ormanda Define Avı etkinliği, büyük çoçuklara da Alef Gençleri’nin gelenekselleşen çılgın Color Paradise partisi yapıldı. Ağustos ayı boyunca  Alef Gençleri’nin mangal ve gençlik partileri ve düzenledikleri spor turnuvaları da birçok gencimizi bir araya getirdi.

YSK’nın diğer bir etkinliği de Adalıların çok özlediği açık hava sinema keyfini vizyonun ses getiren ‘Barbie’ filmiyle yaşatması oldu. Geceye pembe/beyaz giysileriyle katılan yaklaşık 300 kişiye; içeçek, patlamış mısır, çerez ve hamburger ikramı yapıldı. Betty Mazalto kurulan Barbie dekorunda katılanların fotoğraflarını çekerek geceyi ölümsüzleştirdi. 

Geleneksel Moşe Musa Barbut Tavla ve Masa Tenisi turnuvaları keyifli bir pazar gününde herkese heyecanlı ve keyifli anlar yaşattı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Summer Camp Programı ve Spor Okullarının Madalya Töreni yapıldı. Tören sırasında yaz etkinliklerinin gerçekleşmesi için YSK’ya katkıda bulunanlara plaketlerle teşekkür edildi. Türk sinemasının değerli sanatçısı Ediz Hun’un törene katılması ve yaptığı konuşma herkesin kalbini ısıttı. YSK Spor Koordinatörü Aysel Damar ve antrenörler, çocuklara ve gençlere sahnede madalyalarını verdi. Madalya törenine çocuklar, gençler, anne-babalar ile büyükanne ve büyükbabaların katıldığı toplam 600 kişi çok renkli ve neşeli bir gün yaşadı. 

Yaz senonunu kapatan Alef YSK, kış programlarına ve Spor Okullarına eylül itibariyle başlayacak.

 


 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün