Derneklerde Roş Aşana hazırlıkları tamamlandı

İbrani takvimine göre 5784 yılına girişi simgeleyen Roş Aşana Bayramı, bu sene 16 ve 17 Eylül günleri kutlanıyor. Yeni yıl öncesinde tüm kurum ve dernekler, bayram kutlamaları için hazırlıklarını tamamladı.

Sibel KONFİNO Toplum
6 Eylül 2023 Çarşamba

Or Ahayim Hastanesi Vakfı

118 yıldır uzman kadrosuyla insanlık yararına hizmet veren Balat Or Ahayim Hastanesi Vakfı Pembe Melekleri bu yıl bayram için tebrik kartlarının yanı sıra elma reçeli, draje çikolata, portakallı çikolata, lokumlu çikolata, bademli kurabiye, krokan, kestane şekeri doldurulmuş kaseler ve birçok tatlı çeşidinin birlikte sunulduğu özel hediye paketi hazırladılar.

T: (0212) 267 33 22 - www.orahayim.com

Or Yom

İhtiyarlara Yardım Derneği ve Barınyurt’un tek çatı altında birleşmesiyle çalışmalarını sürdüren Or Yom, pansiyonerlerinin ve gönüllülerin kenetlenmesi ve bağışseverlerin de desteğiyle günden güne daha da gelişiyor. Or Yom’da bayram kartlarının yanı sıra Bir Tebessüm, Bir Dokunuş, Bir Yudum Sevgi (Elma reçeli hediyeli) ve Bayram Şöleni (Elma reçeli hediyeli) adlı sertifikalar bağışseverler için birer seçenek olarak sunuluyor. Bağışlarınız pansiyonerlerin daha fazla gülümsemelerine vesile olacaktır.

T: (0212) 252 40 18 - (0533) 378 50 80

Yad - Matan Baseter

Türk Yahudi Toplumunun devamlılığını ve sürdürülebilirliğini sağlamak için fırsatlar yaratmak, toplumumuzda ihtiyacı olan kişilerin saygın bir yaşam sürdürebilmeleri için imkanları iyileştirmek, kendilerini mutlu hissetmelerini sağlamak ve yardım etmek için oluşturulan Yad, bu yıl da Roş Aşana Bayramı yaklaşırken ‘Herkese Yeni Bir Bayram Giysisi’ kampanyasını başlattı. Katkıda bulunmak isteyenler (0212) 249 56 64 - (0530) 413 69 20 numaralı telefonlardan kuruma ulaşarak desteklerini iletebilirler. Ayrıca bayram kartı, sıcak yemek, kahvaltı paketi, özel yetenekli öğrenci katkısı, bayram giysisi kartı, eğitime katkı payı, komple aylık gıda paketi ve özel bayram paketi de seçenekler arasında yer alıyor.

Öğrencilere Yardım Derneği (Mişne Tora)

Birçok öğrenciye eğitim bursları temin ederek onlara manevi ve kültürel destek sağlayan ÖYD’nin bayram için hazırladığı seçenekler arasında fıstıklı lokum, çikolata, badem ezmesi, fıstık ezmesi ve çikolata kaplı draje çeşitleri, ev yapımı vişne likörü, Pink Ladies Yemek Kitabı 2, Büyülü Aşk Masalları kitabı ve tebrik kartları bulunmakta. Ayrıca ÖYD, bağışlarını mütevazı bir şekilde gerçekleştirmek isteyen bağış severler için de öğrencilerin başarılarını simgeleyen ‘Eğitim için Elele’ sertifikası, Teşekkür ve Takdir Belgesi, Bir Ders Bir Başarı, Yolları Açık Olsun, Aydınlığa Doğru adlı katkı belgeleri de hazırladı.

T: (0212) 230 90 27 - 232 29 37 - www.misnetora.com

Gözlem Gazetecilik Basın Yayın AŞ

Tüm kurum ve derneklerimizin yanı sıra Gözlem Gazetecilik’te dostlarınızın ve ailelerinizin bayramlarını kutlamak için kitaplığın geniş yelpazesinden özel fiyatlarla yerli ve yabancı kitaplar ile çeşitli objeler tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra 3 aylık, 6 aylık, 9 aylık ve 1 senelik Şalom aboneliği de armağan etmek için iyi bir seçenek olacaktır.

T: (0212) 231 92 82 - 240 41 44 - www.gozlemkitap.com.tr

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün