İranlı Halterci, İsrailli rakiple el sıkıştığı için ömür boyu yasak aldı

Polonya´nın Wieliczka kentindeki Masters Dünya Halter Şampiyonası´nda İsrailli rakibiyle el sıkıştığı için İranlı bir halterciye İran Halter Federasyonu tarafından ömür boyu men verildi.

Dünya
31 Ağustos 2023 Perşembe

İran devlet haber ajansı IRNA'dan yapılan açıklamada, "Halter Federasyonu, sporcu Mostafa Rajai'nin ülkedeki tüm spor tesislerine ömür boyu erişmesini yasaklıyor ve yarışma heyeti Başkanı Hamid Salehinia'yı görevden alıyor" dedi.

Rajai, Polonya'daki yarışmada kendi kategorisinde ikinci oldu. Sonrada da üçüncü olan İsrailli halterci Maksim Svirsky ile el sıkıştı ve fotoğraf çektirdi.

IRNA'ya göre, Rajai federasyonun desteğiyle şampiyonaya gönderildiği için İsrailli sporcu ile yakınlığı İran’ın kırmızı çizgisini geçti.

Federasyon Başkanı Sajad Anoushiravani El Cezire'den aktardığı bir açıklamada, ‘‘İran liderinden, şehit ailelerinden ve tüm İran halkından özür dilemenin yanı sıra, halter federasyonundan kesinlikle böyle olaylara bir daha asla tanık olmayacaklarına dair söz veriyorum" dedi.

Federasyon, deneyimli haltercileri temsil eden bir komitenin de dağıtıldığını açıkladı.

İran İsrail'i tanımıyor ve sporcularının İsraillilere karşı yarışmasını yasaklıyor. İran'ın Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2021 yılında konuşmasında ülkenin politikasını tekrarlayarak, "Hiçbir İranlı sporcu madalya kazanmak için İsrail rejiminin bir temsilcisiyle el sıkışamaz” demişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün