´Adalı Yazarlar / Adaları Yazanlar´ etkinliği ilgiyle karşılandı

Adalar Vakfı ve Adalar Kent Müzesinin düzenlediği etkinlik kapsamında 26 Ağustos günü, Büyükada Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezinde, Yakup Barokas ´Çocukluğumun Büyükadası 1951-1971´ adlı kitabını okurları için imzaladı.

TUNA SAYLAĞ Toplum
30 Ağustos 2023 Çarşamba

Edebiyatseverlerin rağbet ettiği faaliyette, Barokas ve müzisyen-besteci Nino Varon, moderatör Silvyo Ovadya’nın sorularını cevapladılar ve ada yaşamı ile ilgili anılarını paylaşarak konuklara nostalji dolu anlar yaşattılar. Bu oturumdan önce de merkezde Halim Bulutoğlu moderatörlüğünde, Viktor Albukrek, Robert Schild, Adil Bali, Ahmet Tanrıverdi ve Orhan Şevki’nin konuşmacı olarak katıldıkları ‘Anılar, Söyleşi ve Tanıklıklarla AdalarınTarihini Yazanlar’ söyleşisi gerçekleşti. Yazarlar tanıklıklarıyla Adaları anlattılar. 

27 Ağustos’ta ise Alberto Modiano, aynı mekânda yeni kitabı ‘Heybeliada Ruhban Okulu’nu tanıttı. Halim Bulutoğlu ve Melis Seyhun Çalışlar moderatörlüğünde geçen söyleşide, Halim Bulutoğlu kitabı tanıttıktan sonra, Alberto Modiano kitabın serüvenini ve Heybeli Ruhban Okulunun tarihçesini anlattı. Melis Çalışlar, kendisinin tarihçi kişiliği ve sözlü tarih projelerini sorgulayarak, dinleyicilere aktardı. Etkinlik kitapların imzalanması ile son buldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün