İsrailli mevkidaşıyla görüşen Libya Dışişleri Bakanı açığa alındı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş´u İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile izinsiz bir şekilde görüşmesinin ortaya çıkmasından sonra açığa aldı.

Dünya
28 Ağustos 2023 Pazartesi

İsrail Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Toplantıda bakanlar, iki ulus arasındaki tarihi bağları, Libya Yahudilerinin mirasını, ülkeler arasındaki iş birliği olasılığını, İsrail'in insani konularda, tarım, su yönetimi ve daha pek çok konuda verebileceği yardımı tartıştı" ifadelerini kullandı.

Libya Dışişleri Bakanlığı ise, Necla el-Menguş'un Eli Cohen ile İtalya'nın başkenti Roma'daki görüşmesinin resmi olmadığını bildirdi.

Bakanlık, "Bu, Roma'da, İtalya Dışişleri Bakanı ile yapılan görüşme sırasında gerçekleşen, gayriresmi ve hazırlıksız bir toplantıdır. Herhangi bir tartışma, anlaşma veya istişare içermemiştir. Bakan daha ziyade Libya'nın Filistin meselesine yönelik görüşlerini açık ve net bir şekilde teyit etmiştir" dedi.

Görüşme sonrasında Libya'da protesto gösterileri düzenlendi.

Libya’da Ulusal Birlik Hükümeti tarafından açıklanan 368 no'lu kararnamede, "Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un açığa alınması ve hakkında soruşturma açılmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Kararnamede Menguş ile ilgili soruşturmanın Adalet Bakanı başkanlığında oluşturulacak komisyon tarafından yapılacağı kaydedildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün