Twitter, Auschwitz Müzesi´nin isteğiyle antisemit bir gönderiyi kaldırdı

X (Twitter), bu hafta Auschwitz-Birkenau Müzesi´nin isteği üzerine Holokost´u inkâr eden gönderiyi kaldırdı.

Dünya
25 Ağustos 2023 Cuma

Auschwitz Müzesi perşembe günü, Holokost'u “Yahudi hayal gücünün bir ürünü” olarak nitelendiren ve Yahudilerin Holokost sırasında karşı karşıya kaldıkları işkencelerle alay eden ‘Feedwhitebabies’ hesabının Yahudi karşıtı paylaşımların ekran görüntülerini yayınladı.

X'in politikalarına göre, Holokost inkârı yasak. Ancak Auschwitz Müzesi gönderilerin silinmesini istediğinde Elon Musk liderliğindeki sosyal medya şirketi müzeye gönderilerin güvenlik politikalarını ihlal etmediğini belirten bir yanıt verdi.

Müze kendisine gönderilen yanıtı profilinde yayınladıktan sonra ise X, Feedwhitebabies hesabını askıya aldı ve gönderiyi sildi.

Müze geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, X hesabında Holokost inkarını ve nefretini teşvik eden kullanıcıları engelleyeceğini belirtti.

Müze, ‘‘Auschwitz kurbanlarını anmak için yaptığımız paylaşımların altına Yahudi karşıtı ve Holokost inkârı içeren yorumların yapılması onların anısına bir kötülük olacaktır. Günümüzün dijital çağında, sosyal medya platformları önemli ahlaki sorumluluklar üstleniyor. Nefret söylemine aktif olarak karşı koymalı ve normalleşmesini durdurmalılar’’ ifadelerini kullandı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün