DenizBank VoiceUp ACapella Festivali başladı

Tuna SAYLAĞ Sanat
23 Ağustos 2023 Çarşamba

Dünyanın farklı ülkelerinden 550’den fazla müzisyen, kırk koro ve vokal grubunun yer alacağı festival, 22-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’un 19 farklı noktasında gerçekleşiyor. Türkiye’deki koro çalışmalarının önemli ismi Şef Başak Doğan’ın kurucu sanat direktörlüğünü yürüttüğü Vokal Akademi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde, önemli eğitmen ve şeflerin yönetiminde 25 farklı atölye ve 25’ten fazla konser düzenleniyor. Festivalin ana grubu olarak, İsveçli The Real Group sahne alacak. Bunun yanı sıra Basilio Astulez, Peder Karlsson, Morten Kjær ve Jim Daus Hjernøe gibi tanınmış şefler atölye kürasyonlarında yer alacak. Stephan Lutermann, Annemarie Homan, Emily May't Hoen, Randy Esen, Freeplay Duo, Agnes Hapsari, Sven Keet, Ruben Smits ve Fidan Kurt Kasapbaşı gibi değerli isimler de çeşitli atölyelerle festivalde izlenebilecek. 

***

Decollage Art Space Bâlâ Uyguner’in ‘Onun’ adlı kişisel sergisini ağırlıyor

Suadiye’de yer alan Decollage Art Space, Bâlâ Uyguner’in ilk kişisel sergisi ‘Onun’a, 22 Ağustos- 17 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergi, Türkiye’de ve tüm dünyada kadınlık mefhumuna dair yeni kapılar açarak, kadınların hikâyesini, kadınlık deneyimini paylaşan bir sanatçının elinden çıkan eserler aracılığıyla dinlememizi sağlıyor. ‘Onun’, doğduğu andan itibaren başkasının varlığıyla, diğerlerinin bakışıyla konumlanmak zorunda kalanların hikâyesi olarak karşımıza çıkıyor. Sanatçının tuval üzerine yağlı boya kullanarak oluşturduğu fotogerçekçi portreler ve kadın-erkek ilişkilerini ele aldığı heykeller; Türkiye’deki kadınların konumunu, ilişkilerini, kadınlar üzerinde kurulan baskıyı irdeliyor.

***

Casa Botter’de ‘Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç’ Sergisi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecindeki en önemli aşamalardan Lozan Barış Konferansı sürecini konu alan ‘Lozan 1923/Yüzyıl Önceki Başlangıç’, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Demokrasi Yüzyılı etkinlikleri kapsamında düzenleniyor. Tarihi imzanın atılışının yüzüncü yılında açılan sergi, üzerinden geçen süre boyunca çok yönlü tartışmalara konu olan Lozan Barış Antlaşması sürecini dönem fotoğrafları ve belgeleri eşliğinde anlatıyor. Sergi, 30 Ekim’e kadar İstanbul’un ilk art nouveau yapısı olan Casa Botter’de gezilebilir.

***

Bijan Mortazavi Violin Grand Master Senfoni Orkestrası İstanbul’da

Ünlü İranlı kemancı Dr Bijan Mortazavi, unutulmaz performansları ve büyüleyici müziğiyle dünya çapında ün kazanmış bir virtüöz olarak, 7 Eylül tarihinde senfoni orkestrasıyla birlikte Harbiye Kongre Sarayında sahneye çıkacak. Unutulmaz bir geceye tanıklık etmek, müziğin büyüsüyle kendinizi kaybetmek ve Mortazavi'nin çığır açan performansını deneyimlemek için bu eşsiz etkinliği kaçırmayın!

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün