´Yolculuklar ve Anılar´ sergisi Trump´ta

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Ağustos 2023 Çarşamba

Trump Art Gallery, yedi sanatçının bireysel olarak çıktıkları sanatsal yolculuğun ortak noktada buluştuğu ‘Yolculuklar ve Anılar’ adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 31 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşacak. Yolculuklar ve anılar, hayatımızın duvar örgüsünü dokuyan iç içe geçmiş iki iplik. Varlığımızın dokusu, bizi tanımlayan hikâyeler, geride bıraktığımız ayak izleridir.

Sergide Büşra Aktekinoğlu Babat, Mahmut Can Akagündüz, Mehmet Babat, Pınar Bora, Samet Öztürk, Utku Öksüz ve Zeynel Abidin Koşarca eserleriyle yer alıyor.

***

‘Istanbul Meets Holland’ Sergisi, Müze Gazhane’de

Grafik sanatçısı Gea Zieverink’in karışık tekniklerden eserlerinin yer aldığı ‘Istanbul meets Holland”’isimli sergi, 31 Ağustos’a kadar Müze Gazhane’de sanatseverleri bekliyor.

Hollanda ve Türkiye arasındaki tarihi, ekonomik ve kültürel ilişkilere bağlı olarak gerçekleştirilen sergide, sanatçının karma, kolaj ve soyut eserleri yer alıyor. Gea eserleri hakkındaki görüşlerini, “Grafik eserlerimi ortaya koyarken ilhamımı zihnimden ve kalbimden alıyorum; asla ticari kaygılar için endişe duymuyor ve taviz vermiyorum. Seri üretimim yok, zira her eser benzersizdir” şeklinde yorumluyor.

***

Manu Chao Kalamış Yaz Festivalinde

Dünyaca ünlü sanatçı Manu Chao, 29 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kalamış Yaz Festivali’nde sahne alacak. Dünya müziğinin kült ismi Manu Chao, on yıllık bir aradan sonra Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kalamış Yaz Festivali için İstanbul’a geliyor. Son yıllarda dünyanın birçok ülkesinden gelen konser tekliflerini geri çeviren Chao, 29 Ağustos’ta İstanbul’daki hayranlarıyla buluşuyor.

***

Kadın sanatçıları buluşturan ‘Hep Buradayız’ sergisi İstanbul Modern’de

Türkiye’deki kadın sanatçıların üretimlerini desteklemek, bilinirliğini arttırmak ve müze koleksiyonuna yeni yapıtlar kazandırarak kadın sanatçıların temsillerini güçlendirmek amacıyla 2016 yılında kurulan İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu aracılığıyla müze koleksiyonuna dahil edilen yapıtlar, ‘Hep Buradayız’ adlı sergide ilk kez bir araya getiriliyor. İstanbul sponsorluğunu üstlendiği sergi, Türkiye’den 11 kadın sanatçının yapıtlarını bir araya getiriyor

Sanatçıların resim, heykel, desen ve video gibi ifade araçlarını kullanarak ürettiği çalışmaların bir araya geldiği sergide; Mehtap Baydu, Hera Büyüktaşcıyan, İnci Eviner, Selma Gürbüz, Nilbar Güreş, Sibel Horada, Bengü Karaduman, Zeynep Kayan, Ayça Telgeren, Güneş Terkol ve Burcu Yağcıoğlu’nun farklı dönemlerdeki üretimleri yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün