ADL: ´´Avrupa solundaki antisemitizm ABD´ye sıçrıyor´´

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) tarafından salı günü yayınlanan yeni bir değerlendirmeye göre, Siyonizm karşıtı ve İsrail´e yönelik nefret söylemleri Avrupa´daki sosyalist ve aşırı sol siyasi partiler arasında artıyor ve ABD´ye sıçrıyor.

Dünya
10 Ağustos 2023 Perşembe

ADL, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere’deki İsrail yanlısı kurumlarla görüşerek incelemelerde bulundu. 

ADL daha sonra, "Avrupa'daki Siyasi Solda Antisemitizm ve Radikal İsrail Karşıtı Önyargı" başlıklı değerlendirmesinde, İsrail karşıtı eylemlerin uygulanması çağrılarının Avrupa'daki sol siyasi çevrelerde giderek nasıl yaygınlaştığını belirtti.

ADL, ‘‘Avrupa’daki bu tarz söylemler, ABD'deki sol eğilimli aktivist hareketleri etkiliyor ve ilham veriyor. Yahudi kabinelerinin siyaseti ve medyayı kontrol ettiği iddiaları da dahil olmak üzere Avrupa’daki dört ülkenin her birinden ortak antisemit temalar ortaya çıkıyor. Bunlar, Holokost'un önemsizleştirilmesi, İsrail'i Nazi rejimiyle eşitlemek ve İsrail'i suçlamaya yönelik eleştiriler olarak göze çarpıyor’’ ifadelerini kullandı.

ADL Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Marina Rosenberg ise, ‘‘Avrupa sol çevrelerinde popüler olan anti-Siyonist söylem ve terminolojinin, ABD siyasi aşırı solundaki bazıları tarafından giderek daha fazla benimsendiğine şüphe yok" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün