EuroLeague ekibi Barcelona´ya NBA´den bir yıldız daha

Spor
9 Ağustos 2023 Çarşamba

EuroLeague ekibi Barcelona, NBA'de son olarak Boston Celtics forması giyen 28 yaşındaki uzun forvet Jabari Parker ile sözleşme imzaladı.

Türk Hava Yolları EuroLeague ekibi Barcelona transferlerine devam ediyor. Daha önce NBA'den İspanyol pivot Willy Hernangomez'i transfer ederek ses getiren Katalan ekibi, NBA'den bir isime daha imza attırdı.

Barcelona, NBA son olarak Boston Celtics formasını terleten 28 yaşındaki Amerikalı uzun forvet Jabari Parker ile sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncu geçtiğimiz günlerde İspanya'da sağlık kontrollerinden geçmişti.

NCAA'de Duke forması giyen 2.13'lük uzun forvet 2014 NBA Draft'ının ikinci sırasından büyük beklentilerle Milwaukee Bucks tarafından seçilmişti.

NBA kariyerinde; Milwaukee Bucks, Chicago Bulls, Washington Wizards, Atlanta Hawks, Sacramento Kings ve Boston Celtics formaları ile toplamda 310 maça çıkan Jabari Parker; 14.1 sayı, 5.5 ribaunt ve 2.0 asist ortalamaları ile mücadele etti.

2017-2018 sezonunun başında Milwaukee Bucks forması ile formda bir dönem geçiren Jabari Parker'ın çapraz bağları kopmuş ve kariyeri düşüşe geçmişti. Oyuncu, sakatlığından bir sezon önce All-Star oylamasında iyi sayılara ulaşmış fakat yıldızlar karmasına seçilememişti.

Sezon sonunda baş antrenör Sarunas Jasikevicius ile yolları ayırıp takımın başına eski oyuncusu Roger Grimeu'yu getiren Barcelona yaz aylarında dört transfere imza attı. Katalan ekibi; Unicaja Malaga'dan Dario Brizuela, Joventut Badalona'dan Joel Parra, NBA ekibi New Orleans Pelicans'tan Willy Hernangomez ve son olarak Jabari Parker'a imza attırdı.

Jabari Parkı

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün