İsrailli elektronik müzik grupları Vini Vici ve Infected Mushroom Life Park´ı sallayacak

Tuna SAYLAĞ Sanat
9 Ağustos 2023 Çarşamba

10. yıla özel live konseptiyle Türkiye'ye gelecek olan İsrailli elektronik müzikçiler Matan ve Aviram (Vini Vici), özgün sahne tasarımları ve sürpriz şovlarının yanında; yine İsrailli, Trance müziğin efsane ikilisi Infected Mushroom’u, Alteza Records'un gözde isimleri Coexist ve Omiki'yi de 19 Ağustos’ta sahnelerinde ağırlayacak!

2017’de çıkardıkları Great Spirit parçasıyla müzik listelerinde yer alan, dünyaca ünlü festivallerdeki unutulmaz performanslarıyla hayranlık uyandırmaya devam eden Vini Vici, 19 Ağustos’ta Life Park seyircisini coşturacak. Vini Vici, psytrance türünde şarkılar yapan bir grup. İlk 2001’de Matan Kadosh, Aviram Saharai ve Itai Spector tarafından Sesto Sento adı altında kurulan topluluk, 2013 yılından sonra Saharai ve Kadosh tarafından Vini Vici adıyla müzikal faaliyetlerine devam etti. Yine İsrailli ünlü bir grup olan ve daha önce de Türkiye’de defalarca konser veren Infected Mushroom ise bir psychedelic trance ikilisidir. Erez Eizen (I.Zen olarak da bilinir) ve Amit Duvdevani (Duvdev) tarafından Hayfa kentinde kurulmuştur.

***

‘Yeni Bir Dünyayı Hayal Edenler’ Sergisi Kalyon Kültür’de

İnsan, doğa, göç, doğal afet ve iklim sorunlarına sanatın gücüyle toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘Yeni Bir Dünyayı Hayal Edenler’ adlı sergi; Kalyon Kültür Nişantaşı Taş Konak’ta görülebilir. Aslı Bora’nın küratörlüğünü üstlendiği sergi, 2 Eylül’e kadar 23 sanatçının, 47 çalışmasına ev sahipliği yapıyor.

İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle gerçekleşen sergide; pentür, heykel, seramik gibi geleneksel sanat temsillerinin yanı sıra kolaj, video, dijital sanat ve ileri dönüşüm uygulamalarının yer aldığı çağdaş tekniklerle de sanatın sınırları zorlanıyor. Sanatçıların birbirinden habersiz olarak ürettiği ve tek bir hikâyede buluştuğu eserler, hem anlatım dilleriyle hem de kullanılan teknikleriyle sanatta çok sesliliğin imzasını taşıyor.

***

Aynı Ufka Bakmak

Galeri Nev İstanbul’un yaz seçkisi Aynı Ufka Bakmak / Looking at the Same Horizon’ sergisi 2 Eylül’e kadar ziyaret edilebilir. Gökçen Dilek Acay, Murat Akagündüz, Sevinç Altan, Mike Berg, Nermin Er, Tayfun Erdoğmuş, Ahmet Doğu İpek, Murat Morova, Aras Seddigh ve Hale Tenger’in eserlerinin yer aldığı seçki, doğaya, insana ve yaşadığımız coğrafyaya benzer hisler ve bakış açılarıyla yönelen sanatçıların desen, rölyef, suluboya, fotoğraf ve metal gibi çeşitli malzemelerle ele aldığı yakın temaları bir araya getiriyor.

***

Cadde 160 Art Gallery’ Renk’le Yaz 3’ ü sunar 

Cadde 160 Art Gallery, 15 sanatçının eserlerinin bir araya geldiği geleneksel ‘Renk'le Yaz’ sergisi, 30 Eylül’e kadar ziyarete açık. Farklı disiplin ve tekniklerle çalışan sanatçıları bir araya getiren bu renkli sergide, Türk sanatına yön veren değerli isimlerin 19 çalışması yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün