Adidas, ´Yeezy´ gelirlerini antisemitizmle mücadeleye harcıyor

Kanye West ile ortaklığını bitiren Adidas, ünlü rapçiyle ortaklaşa çıkarttıkları spor ayakkabı ´Yeezy´den kazandığı geliri antisemitizmle mücadele için bağışlıyor.

Dünya
4 Ağustos 2023 Cuma

Adidas perşembe günü yaptığı açıklamada, haziran ayında piyasaya sürülen ve satılan ayakkabıların şirketin ikinci çeyrekte planladığından daha iyi kâra (192 milyon dolar) ulaşmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Adidas CEO’su Bjørn Gulden, ‘‘Mevcut Yeezy envanterinin daha fazlasını dikkatlice satmaya devam edeceğiz.Bu, envanteri yok etmekten çok daha iyidir. Bu sayede, İftira inkarla Mücadele Birliği (ADL), Philonise & Keeta Floyd Sosyal Değişim Enstitüsü ve Robert Kraft'ın Antisemitizmle Mücadele Vakfı gibi kuruluşlara önemli bağışlar yapabiliyoruz’’ dedi.

Associated Press'in temasa geçtiği birkaç Yahudi lider, kendileri bir çift Yeezy satın almayı planlamadıklarını, ancak şirketin kötü bir durumdan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığını söyleyerek nefret karşıtı örgütleri destekleme planını genel olarak memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün