Amerikalı profesyonel gençler, Türkiye´yi ziyaret etti

Toplum
2 Ağustos 2023 Çarşamba

Geçtiğimiz günlerde, ülkemizi ziyaret eden Sephardic Jewish Brotherhood of America Young Professionals gençleri, Türk Yahudi Toplumu gençleri bir araya geldi.
Ortaköy Ets Ahayim Sinagogundaki coşkulu Şabat yemeğinde gençler birbirleriyle kaynaştı. 
Yurt dışından gelen gençlerin çoğunun kökleri İzmir, Manisa, Çanakkale, Çorlu ve Edirne’ye uzanıyordu. Ziyaretçi grup, dolayısıyla ülkemizi ziyaret etmenin onlar için ne kadar anlamlı ve duygulu olduğunu Şabat yemeğinde yaptıkları konuşmalarında ifade ettiler.

Sepharadic Brotherhood adına organizasyonun liderliğini yürüten Ethan Markus konuşmasında Türkiye’de olmanın heyecan ve mutluluğunu dile getirdi. Markus, Amerika’nın değişik yerlerinden gençlerin kökleri ile bağlantılarından dolayı hepimizin bir aile olduğunu ifade etti. Konuk konuşmacı ayrıca, Türk Yahudi Toplumu gençlerine Amerika’ya gittiklerinde hepsinin, Türklerin inşa ettiği sefarad keilalarında kendi evleri gibi hissedebileceklerini belirtti.

Sepharadic Brotherhood temsilcileri ayrıca, Türk çocuklarını ve gençlerini Amerika’daki Sefarad yaz kampına beklediklerini ifade etti.
Ortaköy Sinagogu Haham Aakali Rav Naftali Haleva Amerika’dan gelen gençleri sinagoglarında ağırlamaktan ve gençlerimizin sanki bir aileymiş gibi kaynaşmalarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Rav Haleva, gençleri sinagoglarında misafir eden Ortaköy Ets Ahayim Sinagogu Başkanı Alber Elvaşvili ve yönetim kuruluna, Sepharadic Brotherhood yöneticisi Eytan Markus’a, konuk gruba kültürel mirasımızı gösteren tur organizasyonu Berna Habib’e, Şabat yemeğini organize eden Levavi Catering’e ve katılımı ile şabat yemeğine anlam katan gençlere teşekkür etti. Naftali Haleva, bu tip gençlik faaliyetlerinin daha fazla yapmanın önemli olduğunu vurguladı ve devamının geleceğini ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün