Netanyahu´dan yargı reformuna yönelik uluslararası eleştirilere ret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı reformunun demokrasiyi baltaladığı yönündeki uluslararası eleştirileri reddetti ve dış baskıdan etkilenmeyeceğini belirtti.

Dünya
31 Temmuz 2023 Pazartesi

Pazar günü Fox News'den Mark Levin'e konuşan Netanyahu, Biden yönetiminin ve diğer ülke yönetimlerinin İsrail'in iç sorunlarına müdahale etmemesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu, iktidarda olduğu 16 yıl boyunca, “Diğer demokrasilerin iç tartışmaları hakkında hiçbir zaman yorum yapmadım. Ancak herkesin İsrail hakkında bir fikri var. Fransa'daki ayaklanmalar, protestolar veya diğer ülkelerde yaşanan tartışmalar hakkında bir fikirleri yok. Kendi kararlarımızı vereceğiz. Demokrasilerde, egemen devletlerde halkın seçilmiş temsilcileri kararları alır ve İsrail'de de böyle olacak” ifadelerini kullandı.

İsrail’de geçen hafta milletvekilleri, sürekli devam eden kitlesel protestolara rağmen muhalefetin tamamı oylamayı boykot etmesine rağmen yargı reformunun ilk yasasını (Makuliyet) onaylamıştı.

Netanyahu, ‘‘Muhalefet ile üç aylık müzakereler hiçbir yere varmadı. Hala bir fikir birliği sağlamaya çalışıyorum. Yargı değişikliklerinin olabildiğince geniş bir fikir birliği ile yapılması demokrasi için daha iyi" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün