Büyükada Sinagogu bu hafta Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal´ı konuk etti

Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunun Sohbet Gecelerinin bu haftaki konuğu Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal oldu.

Luiza Uçki Toplum
26 Temmuz 2023 Çarşamba

Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogunun Sohbet Gecelerinin bu haftaki konuğu ‘COVID’den sonra hayatımızda neler değişti? Aşıların olumlu/olumsuz etkileri’ konu başlıklarını katılımcılarla paylaşan Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal oldu.

Çarpıcı açıklamalarıyla konukları engin bilgisi ile aydınlatan Dr. Hürkal yoğun katılım karşısında memnuniyetini dile getirdi.

Sohbet Gecelerinin bir sonraki konuğu ise Tıbbi Yenilik ve Buluşlar kategorisinde Junior Chamber International tarafından düzenlenen TOYP’10’da Türkiye’nin 10 Başarılı Genci arasında olan Prof. Dr. Rıfat Rasier. Prof. Rasier geçtiğimiz aylarda katarakt ameliyatlarında kullanılan lensleri çok odaklı hale getiren buluşuyla ESCRS (Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği) en iyi proje ödüllerine layık görüldü. Rasier gözle ilgili önemli bilgiler içeren bir konuşma gerçekleştirecek.

Bu ödüllerin yanında Prof. Rasier’in özel ilgi alanı olan kornea, katarakt ve lazer konularındaki araştırmaları, buluşları ve ulusal ve uluslararası yayımlanan 150’ye yakın makale ve basılı bildirilerde paylaşıldı ve göze kaynak yaparak katarakt ameliyatında başarı oranını arttırdığı teknik İngilizce kitap haline getirildi.

Rıfat Rasier, 2004 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden okul ikincisi olarak mezun oldu. Göz hastalıkları eğitimi ile birlikte 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği master programını tamamladı. 2010 yılında Bilim Üniversitesinde Göz Hastalıkları Ihtisasını tamamladı. 2012 yılında Kırklareli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı. 2016 yılında göz hastalıkları bölümünde ‘doçent’ unvanını aldı.

Sohbet gecelerinde; çeşitli ikramlar, çekilişler ve hediyelerle misafirler keyifli ve bilgilendirici bir gece geçirme şansını yakalıyorlar.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün