İsrail Filarmoni Orkestrası unutulmaz bir konser için ilk kez İstanbul´a geliyor!

Dünyanın en önemli orkestralarından, biletleri aylar öncesinden tükenen İsrail Filarmoni Orkestrası, Türkiye´deki ilk konserini 26 Ekim´de Ülker Arena´da verecek. Son yüzyılın en saygın klasik müzik topluluklarından biri olarak kabul edilen İsrail Filarmoni Orkestrasının İstanbul´da ilk kez gerçekleştireceği konser için klasik müzik severlerin yıllardır beklediği etkinlik diyebiliriz.

TUNA SAYLAĞ Sanat
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Eşsiz bir müzik ziyafetine tanıklık edeceğiz

Orkestranın büyüleyici müziği ve virtüöz performanslarıyla tanınan ünlü şefi Lhav Shani’nın yönetimindeki bu konser, İstanbul'un kültürel hayatına unutulmaz bir renk katacak. İstanbul’un en prestijli konser mekânlarından biri olan Ülker Arena’da gerçekleşecek olan konserde, geleneksel klasik müzik eserlerinin yanı sıra farklı tarzlarda seslendirdikleri parçalara da yer veren orkestra, dinleyicilere müzikal bir yolculuk yaşatacak.

87 yıl önce Bronislaw Huberman ve Arturo Toscanini tarafından kurulan orkestra, farklı geçmişlere ve kültürlere sahip insanları bir araya getirerek, performanslar aracılığıyla müziğe olan tutkularını paylaşıyor.

Repertuvarları merakla bekleniyor

Beethoven, Brahms ve Mahler gibi bestecilerin ünlü eserlerinden bazılarının yer aldığı güçlü performanslarıyla tanınan orkestra, Carnegie Hall ve Royal Albert Hall gibi dünya çapında birçok prestijli mekânın yanı sıra Salzburg Festivali veya Proms London gibi büyük festivallerde sahne aldı. Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika başta olmak üzere uluslararası turneleriyle de bilinen topluluk, ‘Genç Müzisyenler Konser Serisi’ ve ‘İsrail Müzik Kampları’ gibi eğitim programları aracılığıyla genç nesilleri klasik müzikle tanıştırıyor.

Good Music in Town etkinlikleri kapsamında Bwo Entertainment organizasyonuyla Türkiye’de müzikseverlerle buluşacak olan İsrail Filarmoni’nin biletleri Biletix ve Passo.com.tr’de satışa çıktı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün