Bu da gelir, bu da geçer…

Hayat hep dümdüz gitmiyor. İyi-kötü, kolay-zor her şey iç içe aslında yaşamda. Bazı zamanlar daha kolay, bazıları zorlu sınavlarla dolu oluyor.

Meyzi SARFATİ Yaşam
19 Temmuz 2023 Çarşamba

Geçtiğimiz 1,5 sene herkes için genel zorluydu. 

Boğa-Akrep aksındaki tutulmalar tüm dünyayı etkiledi. Sabit burçlar olan Akrep, Boğa, Aslan ve Kova’daki tutulmalar, her zaman daha zorlu deneyimler yaşatır. Etkileri daha yavaş ama sert olur. 

Son yaşadığımız Akrep-Boğa etkileriyle, ekonomik durumdan ilişkilere, konfor alanımızdan rahatımızdan lüksümüzden feragat etmemize kadar her şeyi deneyimledik. 

Tutulmalar herkesi zorlar, değiştirir, olgunlaştırır, büyük derslerle büyütür.  Kadersel olaylar yaşatır. Her kişi her tutulmadan çok etki almayabilir. Etkiler haritalara göre değişir. 

Bir Akrep ve yükseleni Boğa olarak kendi payıma büyük zorluklar deneyimledim bu dönemde. Kısa bir dönem sağlıkla sınanan ve hastanede geçen günlerin ardından çok sevilen bir ebeveyn kaybı, üstüne yanlış anlaşılmalara, zorlu insan ilişkilerine uzanan bir dönem geçirdim. 

17 Temmuz itibariyle Akrep-Boğa tutulmaları görevi Koç-Terazi aksına devretti. Şimdi yeni deneyimler ve dersler hepimizi bekler. Ama hiçbiri Akrep kadar zorlu olmaz umarım. Akrep kaosta, krizde en güçlü olmayı bilen burçtur. Ama sanırım artık güçlü değil, haklı değil, huzurlu olmak istiyorum. 

Bu sene çokça “Hayat beni neden yoruyorsun?” dedim. Dedim ama şimdi tüm acısı tatlısıyla tecrübelerimi cebime koyup yola devam diyorum. Başka çare de yok zaten. 

Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Önce bu dönem neler getirir ona bakalım. 

Tutulmaların iki ucu vardır. Biri kuzey ay düğümü tarafı ki; bu taraf kolay olan, kazandıran taraftır. Gitmemiz gereken yönü gösterir. Diğer uç olan güney ay düğümü ise biraz bırakmamız, uzaklaşmamız gereken taraftır. 

Önümüzde, öncü burçlardan Koç-Terazi aksında tutulmalar bizi bekliyor. 

Öncü burçlarda olan olaylar çok hızlı gelişir. Sonuçlar sabit kadar derin yara açmaz ama hız başımızı döndürebilir. Ani gelişen durumlara hazır olun derim. 

Kuzey taraf bu dönem Koç’u işaret ettiği için hepimiz Koç Burcu özelliklerine göre davranmalı, Terazi özelliklerinden uzaklaşmalıyız. Bunun anlamı, fazla düşünmeden, çabuk karar almak, daha spontan olmak, kendinden emin ilerlemek, bencil değil tabi ki ama benci olmayı öğrenmek şart. 

Terazi Burcu daha naif, daha ilişkilerde karşındaki düşünen kişilerdir. “Ben değil önce sen” der genelde. Şimdi devir ‘ben’ devri. 

Uçakta gerekli durumda önce maskeyi kendinize takın sonra çocuğunuza uyarısı aklınızda olsun. Önce can, sonra canan... 

Her türlü ilişki için aşırı fedakarlıktan kaçınma, ‘saçımı süpürge ettim’ modelinden uzaklaşma tavsiye edilir. 

Bir Terazi gibi saatlerce karar verememe durumuna da dikkat. Siz düşünedurun, Koç özelliği taşıyanlar hiç düşünmeden atak bir şekilde alır gider önünüze gelen fırsatı. 

Terazi olgundur, Koç çocuksu. Demek ki bu iki sene hayata daha çocuksu bakmalı, çok hareketli olmalı, aktif şekilde hayatın içinde yer almalı, bol spor yapmalıyız. Terazi gibi politik olmamalı, gerektiğinde taraf tutmalı, yeri geldiğinde elini taşın altına koymalı, ne etli ne sütlü dememeli, bir şeyleri göze almalıyız. 

Sanırım bu dönem bana çok daha uygun olacak. Ay burcu Koç olarak, en kötü kararın bile kararsızlıktan iyi olduğuna inanırım hep. Elimi taşın altına fazla sokarım. Bir de bakarım ki, herkes yok olmuş, ben olayı üstlenmişim. 

Çocuksu hallerim belki bu dönem işe yarar bilmem ki. Geçmiş sene kadar zorlu bir dönem olmayacak eminim. 

Yeni derslere, olaylara, değişimlere hazırım. Ya sizler hazır mısınız? 

Umarım herkesin aldığı dersler kolay ve hafif olur. 

Bir Akrep ülkesi olan Türkiye de çok yüksek derecede aldı payını bu zorluklardan. Bu süreç biraz daha devam edecek ülkemiz için. 

Aslan Burcundaki Venüs retrosu var önümüzde. Ekonomi dibi görmeye doğru gidiyor. Lütfen herkes kemerlerini bağlasın. 5 Eylül’e kadar ani harcamalardan kaçının. 

Venüs retrosu ilişkilere de dokunacak. Eski aşklar kafaları kurcalayacak. İlişkilerimiz sorgulanacak. 

Ani kararlar almayın. Bekleyin. 

Eylül ortasına kadar kararlara ve harcamalara çok dikkat! Ekim sonu Boğa burcunda son bir tutulma olacak. İşte o Akrep-Boğa tutulmalarına son damgayı vuracak. Ondan sonra yükselişe geçeceğiz ama biraz sancılı olacak. 

Sakin huzurlu uyumlu olmaya çalışalım. Kolay gelsin herkese…

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün