İsrail´de yargı reformuna karşı ´Ulusal Direniş Günü´

İsrail´de hükümetin yargı reformu planına karşı ´Ulusal Direniş Günü´ kapsamında salı sabahı erken saatlerde ülke genelinde çok sayıda protesto yapıldı. Sabahtan öğlen saatlerine kadar 19 kişi gözaltına alındı.

Dünya
18 Temmuz 2023 Salı

Yargı reformu protestoları sabahın erken saatlerinde Tel Aviv'deki Habima Meydanı'nda kalabalıkların toplanmasıyla başladı. Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi ve Menachem Begin Caddesi protestolar sonucunda halka kapatıldı. 

Göstericiler Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığına girişi engelledi ayrıca Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası binasına girdi ve ‘‘Ekonomimizi Kurtarın’’ sloganı attı.

Yüzlerce gösterici, Kudüs, Tel Aviv ve Rehovot'taki dini mahkemelerinin önünde toplandı, koalisyon ve destekçilerinin kadın haklarına zarar verdiğini belirterek protesto etti.

Bir polis sözcüsü, "Yasa sınırları dahilinde ifade ve protesto özgürlüğüne izin vereceğiz, ancak kamu düzeninin ihlal edilmesine ve trafik düzeninin bozulmasına izin vermeyeceğiniz’’ ifadelerini kullandı.

İsrail basınına konuşan bir polis, ‘‘Göstericilerle reform destekçileri arasındaki fiziksel çatışmalardan korkuyoruz. Bu nedenle güvenlik seviyelerini artırmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Polis, kamu düzenini ihlal ettiği gerekçesiyle en az 19 kişiyi gözaltına aldı.

Ra'anana yakınlarındaki otoyolda bir kadın ağır yaralandı. Rabin Tıp Merkezi'ne sevk edilen kadına çarpan sürücü tutuklandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün