İran cumhurbaşkanı: ´´Eşcinsellik insan nesline son verecek´´

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, çarşamba günü Uganda´ya yaptığı ziyarette LGBTQ+ topluluğuna karşı homofobik saldırı başlattı ve eşcinselliğin insan neslini sona erdireceğini iddia etti.

Dünya
14 Temmuz 2023 Cuma

Reisi'nin ziyareti, Uganda'nın Mayıs ayında eşcinsellere ölüm cezası da dahil olmak üzere ağır cezalar veren radikal bir LGBTQ+ karşıtı yasayı kabul etmesinin ardından geldi.

Reisi ‘‘Batı eşcinsellik fikrini desteklemeye çalışıyor ve eşcinselliği teşvik ederek insan neslini sona erdirmeye çalışıyorlar. Batılı ülkeler eşcinselliği medeniyet olarak görüyor’’ dedi.

2008 tarihli bir İngiliz WikiLeaks haberine göre, teokratik İran rejimi 1979'daki İslam Devrimi'nden bu yana 4 bin ila 6 bin arasında gay ve lezbiyeni idam etti.

Reisi ilk olarak, 1 Eylül 2022'de IRİNN TV'de, ‘‘Günümüzün modern Cahiliye Dönemi medyanın gücünün yanı sıra bilim ve teknolojiye sahip olmasıdır. Cahiliye mesajını dünyaya yaymak ve en çirkin uygulamaları medeniyetin ölçütü olarak sunmak için güç, para kullanılıyor. Belli bir ülkeyi medeni olarak sunmak istiyorsa bunu çok çirkin ve aşağılık bir uygulamayla yapıyorlar. Eşcinsellikle’’ ifadelerin kullanmıştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün