Suretimin Resmidir

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Temmuz 2023 Çarşamba

Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu’ndan atölye ve sanatçı otoportrelerini bir araya getiren ‘Suretimin Resmidir’ başlıklı sergi, 26 Ağustos tarihine kadar Bozlu Art Project Mongeri Binasında gezilebilir. Küratörlüğünü Oğuz Erten ve Dr. Özlem İnay Erten’in üstlendiği serginin Sanatçı Atölyeleri seçkisinde, Osmanlı dönemi ressamlarından günümüz sanatçılarına dek, birçok ismin palet, fırça, önlük, boya tüpleri gibi kullandıkları malzemeleri kapsayan içeriğiyle, ‘sanatçı ve atölye’ ilişkisine yeni bir bakış getiriyor. Seçkide Şevket Dağ’dan, Fahrelnissa Zeid ve Nejad Melih Devrim’e, Mübin Orhon’dan, Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam’a kadar birçok sanatçının kullandığı malzemeler izleyiciyle buluşuyor. Bir tür ‘iz’ bırakma arzusunun dışavurumu gibi değerlendirilebilecek Sanatçı Otoportreleri ise sanat tarihinin en ilgi çekici konularından biri olarak dikkat çekiyor. Koleksiyonda, Süleyman Seyyid, Nazmi Ziya Güran, Fahrelnissa Zeid, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve bazı günümüz sanatçıların otoportreleri bulunuyor.

Galeri 77 ‘Selectıons II’yi sunar

Galeri 77, yurt içi ve yurt dışından temsil ettiği 16 sanatçının farklı üslup ve tekniklerle ürettiği işlerini bir araya getirdiği ‘Selections II’ isimli özel bir sergiye, 27 Ağustos’a kadar yer veriyor. Galeri portföyü üzerinden sanatta çeşitlilik kavramına odaklanan seçkide ekspresyonizmden sürreal işlere, neo pop-art’tan deneysel sanata, soyut, fotorealizm ve hatta minimalist eserlere uzanan geniş yelpazede üretilmiş işler yer alıyor.

Katılan sanatçılar: Vahram Davtian, Bayram Demir, Gago, Sedat Girgin, Edgar Grigoryan, Hakan Gürbüzer, Armen Hakobjanyan, Vav Hakobyan, Mehmet Resul Kaçar, Roman Kakoyan, Mesut Karakış, David Martirosyan, Daron Mouradian, Ani Qananyan, Armén Rotch ve Tigran Sahakyan.

‘Kau Wela’ sergisi The Stay Boulevard Nişantaşı’nda

The Stay Boulevard Nişantaşı, 15 global sanatçının farklı tekniklerle hayata geçirdiği 45 eserin yer aldığı ‘Kau Wela’ sergisini, 20 Eylül’e kadar ağırlıyor. Resim, dijital art, enstalasyon ve mix media tekniklerinden oluşan koleksiyon Renk Erbil küratörlüğünde sanatseverlerle buluştu. Yılın her ayı aynı mevsiminin yaşandığı Hawaii’de yaz anlamını taşıyan Kau Wela’dan ismini alan proje; ilhamını yılın en güzel anılarına ev sahipliği yapan ama bir o kadar da kısa olan yaz mevsiminden alıyor. Sergide; Devrim Erbil, Emin Çizenel, Sakit Mammadov, Ali Atmaca, Bahri Geno, Çetin Erokay, Çiğdem Erbil, Joanna Gilbert, Yiğit Yazıcı, Nedim Nazerali, Barış Sarıbaş, Darko Mesek, Kinnari Saraiya, Ayşen Karakaya ve Renk Erbil’in eserleri yer alıyor.

Çılgın Kemancı Lindsey Stirling, 19 Temmuz'da Turkcell Vadi sahnesinde…

Elektronik kemancı ve dansçı Lindsey Stirling, çağımızın en yenilikçi yıldızlarından biri… Dünya çapında milyonlarca hayranı olan sanatçı birçok müzik ödülüne layık görüldü. Tatil albümü ‘Warmer in Winter’, piyasaya sürüldüğünde müzik listelerinde bir numaraya yükseldi ve çıkış single'ı ‘Carol of the Bells’ AC Radio'da ilk ona giren tek enstrümantal şarkı olarak tarihe geçti.

Mark Eliyahu ile yine ve yeniden…

Events Across Turkey’in uluslararası ödüllü projesi An Epic Symphony, dünyaca ünlü sanatçı  Mark Eliyahu’yu  Night Flight Symphony Orchestra eşliğinde ilk kez ağırlıyor. 18 Temmuz’da, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda seyirci ile buluşacak olan kamança ustası, İsrailli sanatçı her söyleminde Türkiye'yi ikinci evi gibi hissettiğini ifade ediyor.

Bubi ‘ikonalar’ başlıklı kişisel sergisiyle Bodrum’da
Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Bubi’nin ‘İkonalar’ başlıklı kişisel sergisi, Bodrum’daki Maji Art Gallery’de açılıyor. 15 Temmuz’da açılacak, güvercinlik mevkindeki sergi, 4 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilir. İkonalar, her ne kadar dini bir anlam çağrıştırsa da Bubi çalışmalarında, sıradan insanlardan silahlara, hayvanlardan çizgi kahramanlara yer veriyor. Sanatçı dinî olmayan figürlerin ikonalarını yaparak kutsallaştırma mantığını sorgulamaya açıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün