NEDİR BU THREADS?

Renin ÖZLEVİ Duymayan Kalmasın
7 Temmuz 2023 Cuma

Geçtiğimiz gün kullanıcılara günlük Tweet görüntüleme sınırı gelmesinin ardından Elon Musk'ın satın aldığı Twitter’a Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Meta şirketi rakip olabilecek yeni uygulama olan Threads'i yarattı. Instagram'la bağlantılı olarak çalışan Türkçe çeviri karşılığı: konu, iplik, lif, zincir olan Threads, uzmanlara göre son dönemde Twitter'da yaşanan değişimlerden memnun olmayan kullanıcıları kendine çekme potansiyeli taşıyor. Uygulama ilk 7 saatten 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Threads'e giriş yapmak için Instagram kullanıcı adları ve bilgileri gerekiyor.

Metin tabanlı uygulamada tek seferde 500 harfe kadar paylaşım, Twitter'da olduğu gibi yazılı mesajların yanı sıra linkler, fotoğraflar ve videolar da paylaşılabiliyor. Instagram Threads tıpkı Twitter’ın eski halinde olduğu gibi 500 karakter sınırına sahip. Twitter’daki tweet atma, retweet yapma, bir paylaşımı beğenme ve bir kişiyi etiketleme özelliklerinin hepsi bu uygulamada da mevcut. Instagramla entegre olarak çalışan Threads’taki paylaşımınızı Instagram hesabınızda da hikâye olarak paylaşabilirsiniz. Bunun için uygulamayı indirmek ve kaydolmak yeterli. iOS kullanıcıları App Store’dan, Android kullanıcıları ise Google Play Store'dan Instagram Threads uygulamasını kolaylıkla indirebilirler. Uygulamayı indirip açmanızın ardından altta sizler için 'Instagram ile giriş yap' butonu çıkacak. Bu butona tıklamanızın ardından isteğinize bağlı olarak tüm bilgilerinizi Instagram profilinizden çekebilir ya da elinizle doldurabilirsiniz. Profil oluşturma işlemi sonrasında Instagram takipçilerinizi takip edebilme şansınız bulunuyor. İsterseniz bu aşamayı atlama imkânınız da mevcut. Threads hesabınızı silmek istediğiniz takdirde, Meta tarafından yapılan açıklamaya göre hesabınızın bağlı olduğu Instagram hesabı da silinecek. Ek gizlilik politikasında yer alan bilgilere göre, 'Threads profilinizi istediğiniz zaman silebilirsiniz ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızın silinmesiyle silinebilir.

Uygulama 100'den fazla ülkede kullanıma açılsa Avrupa Birliği'nde kullanıcı verilerine dair düzenlemeler nedeniyle henüz Avrupa Birliği'nden erişilemiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün