Fazıl Say ve Genco Erkal Enka Açıkhava Tiyatrosu´nda

Tuna SAYLAĞ Sanat
5 Temmuz 2023 Çarşamba

Enka Sanat’ın, Enka Açıkhava Tiyatrosundaki yıllık sanat etkinlikleri, bu sene 10 Temmuz-16 Eylül arasında gerçekleşecek. Program, 10 Temmuz akşamı, Enka Sanat’ın iki daimi sanatçısı, dünyaca ünlü besteci, piyanist Fazıl Say ile usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ı aynı sahnede bir araya getiren muhteşem bir konserle başlıyor. Say’ın, Nâzım Hikmet’in unutulmaz şiirlerinden esinlenerek bestelediği, ‘Nâzım’ başlığıyla sunduğu eserlerden bir seçkinin yer alacağı gecede, şiirleri Genco Erkal seslendirecek. Konserde, Say’ın kendi solo piyano eserlerinden oluşan bir repertuvar da yer alacak. 

‘Küçük Prens’ İstanbul’da

Galataport İstanbul, Türkiye’de ilk kez düzenlenen, eserin 80. yılına özel kurgulanan ‘Küçük Prens Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, Antoine de Saint-Exupéry'nin dünyaca ünlü karakteri Küçük Prens’in yolculuğuna tanıklık ediyor. 1943’te Fransız yazar Saint-Exupéry tarafından yazılan, bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasının anlatıldığı Küçük Prens kitabı, ilk kez UV özel aydınlatma sistemi ve neon dekorlarıyla masalsı bir sunuma dönüşüyor. Ziyaretçiler sergiye geldiklerinde dev güneşin altından geçerek Küçük Prens’in yıldızlarına hayallerini yazma ve yıldızlarını gökyüzündeki yerine yerleştirme imkânı buluyor. Sergi 31 Ekim’e, her gün 11.00-21.00 saatleri arasında izlenebilir. Biletleri Passo üzerinden alınabilir.

Ünlü Norveç Ulusal Gençlik Korosu Türkiye’ye geliyor

Norveç’in her bölgesinden yaşları 16 ila 26 arasında değişen yaklaşık 40 şarkıcıdan oluşan ödüllü Norveç Ulusal Gençlik Korosu (NUK), dünya turnesi kapsamında 4-8 Temmuz arasında Türkiye’de. NUK İstanbul’da, Türkiye’nin önde gelen korolarından Rezonans’ın ev sahipliğinde 7 Temmuz’da St. Antuan ve 8 Temmuz’da Surp Levon Kilisesinde seyirci karşısına çıkacak. Nina T. Karslen yönetimindeki koro konserlerinde Bjorn Andor Drage, Per Norgard ve Marianne Reidarsdatter Eriksen gibi çağdaş Norveçli bestecilerin eserlerinden oluşan programın yanı sıra geleneksel bestecilerin Norveç halk müziği örneklerinin yer aldığı bir seçki sunacak.

Artİstanbul Feshane açıldı!

İstanbul, Avrupa genelinde bir sanat üssü kazandı! İBB Miras’ın kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla yeni bir yaşam alanına dönüşen Haliç’teki Artİstanbul Feshane, kütüphanesi, kongre, atölye ve okuma alanlarıyla İstanbul’da sanatın nabzını tutan bir merkez olarak tasarlandı. Mekânda açılan, 19 küratör, 300 sanatçı ve 400’den fazla eserin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak’ sergisi ise; her anın bir başlangıç ihtimali olduğunu müjdeleyen ‘umutvar’ bir kavramsal çerçeveye yerleşiyor. ‘Ortadan Başlamak’ fikri, çoğulluğu ve farklılığı överken, parça ve bütünü hem özerk hem bir arada tahayyül etmeyi öneriyor. Sergi, 30 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Artİstanbul Feshane, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 arasında ziyarete açık; giriş serbest.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün