Şemeş ekibi, Aşdod´da dans festivaline katıldı

Haziran ayında Zorlu PSM sahnesinde 300 kişiyi aşkın bir ekiple unutulmaz bir gösteri sahneye koyan Şemeş Dans ekibi, geçtiğimiz günlerde İsrail´de düzenlenen AshdoDance Festivaline katıldı.

Toplum
5 Temmuz 2023 Çarşamba

Yasmin Eskinazi

Bu yaz, her sene olduğu gibi Şemeş Ekibi olarak, gösterimizin ardından İsrail’de bir dans festivalinde yer aldık. Son 15 yıldır Karmiel Dans Festivali’ne giderken, bu sene ilk defa ‘AshdoDance’ Festivaline katıldık. Festivalde yer alan tek uluslararası takım olmaktan çok gurur duyduğumu söylemeliyim. Hem Şemeş Dans ekibini yurtdışında temsil edebilmek çok değerli, hem de Türk Yahudi Toplumu olarak yurtdışında aktif olmak ve çalışmalarımızı paylaşabilmek gurur verici. Festivallerde küçük – büyük, tüm ekip olarak çok eğleniyoruz ve birbirimize daha sıkı bağlanıyoruz.

AshdoDance, 2016 yılından beri İsrail’in Aşdod şehrinde gerçekleşen ve birçok farklı türden dansların sergilendiği kapsamlı bir dans festivali. Dört gün süren festivalde, gün içinde etkinlikler ve provalar gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış gecesinde de çok büyük bir gösteri sergileniyor.

Bu sene Eurovizyon şarkı yarışmasında İsrail adına üçüncülük kazanan Noa Kirel, yine ülke çapında en popüler sanatçılardan Benaia Barabi ve Narkis gibi birçok ünlü şarkıcıyla beraber, dünya çapında tanınan dans gruplarının da yer aldığı bir gösteri düzenlendi. Özellikle Eurovision’da üçüncü olan Noa Kirel’le aynı sahneyi paylaşabilmek, dans performanslarını seyretmek ve gösterinin bir parçası olabilmek harika bir deneyimdi.

Gösteride, Sanat Direktörümüz Shlomo Maman’ın koreografisiyle ‘Casablanca’ isimli dansı sahneledik. Festival öncesinde İstanbul’da çalışmalarımızı yaptık. Sonrasında Ashdod’a gittiğimizde Tel Aviv Üniversitesi Dans Grubu TAU ile dansı birlikte sergilemek için birleştik. Provalar sürecinde TAU’nun dansçılarıyla tanıştık ve farklı ülkelerden arkadaşlar edindik.

Yurt dışındaki festivallere gidebilmek bizim için bir motivasyon kaynağı, çünkü festivaller hem çok eğlenceli hem de dans dolu geçiyor. Özellikle bu festivalde, Şemeş’i bir ekibin ötesinde, ailem gibi hissettim. Çünkü gösteriye hazırlanırken hepimiz çok emek verdik, çok şey paylaştık ve birbirimize her konuda destek olduk. Provalarda çok yoruluyoruz ama her festival sonrasında hepimiz “iyi ki yapmışız” diyoruz.

Bize bu olanağı sağlayan ve birlik olmayı, birbirimizi kollamayı öğreten yöneticimiz ve koreografımız Verda Darsa’ya ayrıca teşekkür ediyorum ve seneye olacak festivali heyecanla beklediğimi söylemek istiyorum.

Eylül ayında başlayacak olan yeni proje çalışmalarımıza katılmak isteyen 4 ila 60 yaş arası herkes, şimdiden Instagram hesabımız olan @shemeshkarmiel’e mesaj atarak, dans etmek istediğini bildirebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün