İsrail Cenin´de büyük çaplı operasyon başlattı, 7 şüpheli terörist öldürüldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), pazar gecesi tugay düzeyindeki kuvvetleriyle İkinci İntifada´dan bu yana en büyük operasyonunu Filistin şehri Cenin´de başlattı.

Dünya
3 Temmuz 2023 Pazartesi

IDF Baş Sözcüsü Tuğgeneral Daniel Hagari pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, operasyonun şu an itibariyle Cenin'e odaklandığını, ancak Batı Şeria'nın Samiriye olarak da bilinen diğer bölgelerine genişleyebileceğini belirtti.

Hagari operasyon için bir zaman çizelgesi açıklamadı. İzlenimlere göre operasyon en az birkaç gün daha sürebilir.

İsrail ordusu, silah ve patlayıcı deposu olan bir laboratuvarı imha ettiğini açıkladı.

IDF hiçbir Filistin Yönetimi güvenlik gücüne saldırmadı. Hagari özellikle operasyonun Filistin’e değil Cenin’in yerel terör gruplarına karşı olduğunu belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile yaptığı durum değerlendirmesi sonucunda yaptığı açıklamada, ‘‘Sahadaki güçlere operasyonda özgürlük tanıyoruz. Cenin'deki terör örgütlerine ağır bir darbe indirdik ve etkileyici operasyonel başarılar kaydediyoruz" dedi. 

Operasyonda şimdiye kadar en az 7 Filistinli terörist hayatını kaybetti ve onlarca terörist yaralandı, ancak gerçek sayının çok daha fazla olması ve önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Operasyon sırasında bir İsrail askeri şarapnel nedeniyle hafif yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün