İlahi adalet

Pandemi geçti, yine tempolu hayatımıza kavuştuk. Mart 2023 ile Satürn ve Plüton burç değiştirdi. O gün bugündür de nefes kesen bir tempo içindeyiz.

Meyzi SARFATİ Yaşam
21 Haziran 2023 Çarşamba

2023 son hız ilk yarıyı tamamlarken, geriye dönüp bakınca bütün bu yaşananların, sadece altı ayda gerçekleşmiş olması insanı şaşırtıyor.

2021 yılında ise bunun tam tersi; Oğlak burcundaki Plüton, Satürn, Mars birleşimi ile olayların büyük ama hareketin çok kısıtlı olduğu bir döneme girmiştik.

Pandemi sürecinde yaşam yavaşlatılmış, ağır tempo ilerlerken, hız sınırını zorlamaya alışmış insanlar için ani frene basılmış hissi yaratmıştı. Panik halinde ne yapacağını şaşırmış bizler adeta kendi evlerinde değil de hapiste olduğumuz hissiyle çırpınışa geçtik.

Oğlak burcunun ciddiyeti, böylesine güçlü ve dönüştürücü gezegenlerle birleşimi sonucu, bizi durdurması, çocuklara hata yaptığında “Biraz otur, düşün ne yaptığını” dediğimiz anları hatırlattı bana. Hâlbuki insanoğlu pek düşünmedi aslında. Zaman akıp gitsin istedik hepimiz. Ders aldık mı, hiç emin değilim.

Pandemi geçti, yine tempolu hayatımıza kavuştuk ve Mart 2023 ile Satürn ve Plüton burç değiştirdi. Yaklaşık yirmi senede bir yer değiştiren Plüton’un Kova’ya geçişiyle Kova burcuna yaraşır şekilde tam gaz gruplar halinde hareket şekline hemen adapte olduk.

O gün bugündür de nefes kesen bir tempo içindeyiz. Yorulduk demeyin sakın, şimdi bir mola verdi Plüton, bize fragmanları yaşattı. Şimdi 2024’te daha da hızlı geri dönecek, beklemede kalın.

Karmanın lordu Satürn’ün retro hareketine Balık burcunda geçişi ise;  19 Haziran-4 Kasım arası haritalarımızda bulunduğu bölgeye ve oradaki gezegen etkileşimlerine göre her birimize hak ettiğimiz karmik sonuçlar yaşatacak.

Bakalım payımıza düşen ödül, mü ceza mı? Adil olacağına emin olabilirsiniz. Siz yeter ki kendinizden emin olun.

Aslında insanlar sürekli diğerlerini yargılayıp duruyor. Herkes kendince haklı, hatta son zamanlarda çok haklı, herkes doğruyu en iyi bilen, yüksek egolarla hareket ediyor.

Oysa hayat bu, bizler de insanız. Kimse mükemmel değil, kimse en doğru değil. Hepsi de göreceli kavramlar aslında.

İnsanlar birbirine hiç çekinmeden güç gösterilerinde bulunabilirken, buranın Teksas olmadığını hatırlatan Satürn ve Plüton dönemleri var. Retro zamanlar olayların, yapılanların üzerinden tekrar geçip, bir çeşit hak, hukuk, adalet sistemini sağlıyor adeta gökyüzü mahkemesinde.

Yani aslında bir çeşit denge sağlanıyor yeryüzünde. Her şeyi bilen Tanrı’dır. Buna hem fikirim. Buna bir çeşit kayıt sistemi ya da elimizdeki gösterge diyelim.

Şimdi başlayan bu sürecin bitişi kasımın başını işaret ediyor. O zamana kadar herkes ödüllerini de karmik iyi / kötü getirileri de şahsi yaşarken, genel olarak hayat daha bir güzel akacak. Yaz aşkları, eğlence şükür ki yine yeniden hayatın güzel yanlarını bize hatırlatacak.

Rehavete kapılırken aman dikkat! Çok da bırakmayın elden kontrolü, çünkü ağustos Aslan burcundaki Venüs retrosu ile gümbür gümbür gelecek. Bol retrolu bir süreç bizi bekliyor.

Satürn hatalarımızı anlayana kadar yeni dersler verirken, Plüton değişim sürecinde yıkılmadım ayaktayım diyerek daha güçlenmenizi beklerken; Venüs de tabi kendi payına düşen alanlarda ders verecek.

Venüs ile aşk, sevgi, ilişkiler ve para konuları gündeme oturacak yazın son ayında. Maddi olarak iniş çıkışlar olacağı için şimdiden ayağınızı yorganınıza göre uzatın derim. İlişkilerde ve maddi açıdan yapılan hatalar tek tek önümüze ders niteliğinde gelecek.

Yani kıssadan hisse, ben derim ki gelin haklı olma çabalarımızı bir kenara bırakalım. Haklı değil uyumlu olalım, orta yolu bulalım.

Ben, sen değil, biz deme zamanı geldi de çattı, yoksa zaten 2024 senesinde geri dönecek olan Plüton Kova bizlere zorla eşit ve hümanist olmayı öğretecek.

Gelin ağır olmasın dersler, önden önlem alalım. Yazın keyfini bol bol çıkaralım.

Kasım ayı zorlu gelecek, o zamana kadar mola alalım ama kalp kırmadan, birbirimizi üzmeden ve aşırı para harcamadan.

Tüm güzelliğiyle gelsin yaz 2023…

Sevgiyle kalın.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün