ÖNEMLİ HATIRLATMA

Şiva Asar Betamuz Orucu - 6 Temmuz Perşembe 17 Tamuz (İbranice: Şiva Asar BeTamuz) orucu ile başlayan ve 9 Av (İbranice: Tişa BeAv) orucu ile sona eren üç haftalık dönem, hayatımızda neşeli kutlamaların azaltıldığı ve yas duygularını yansıtan geleneklerin hakim olduğu hüzünlü bir zamandır.

Nazlı DOENYAS Kavram
21 Haziran 2023 Çarşamba

10 Emir Tabletlerinin kırılması, Tapınakta sürekli yapılan korbanların artık yapılamaması, Kumandan Apostemos'un Tora'yı yakması, Kutsal Tapınağa put yerleştirilmesi ve Yeruşalayim'in surlarında gedik açılması, ileride gerçekleşecek daha acı olayların yolunu açar ve Yahudi tarihini uzun vadeli olarak etkiler.

Bu yıl 6 Temmuz Perşembe günü tutulacak Şiva Asar BeTamuz orucu da diğer oruçlarımız gibi biraz durup düşünmek, hayatımızı sorgulamak ve içimize dönmek için bir fırsat günüdür. Tarihte Şiva Asar BeTamuz döneminde gerçekleşen olaylar, buna götüren sebepler, atalarımızın yapmış olduğu hatalar hakkında okuyup bilgi sahibi olmak ve bu olayların benzerlerinin günümüzde tekrarlanmaması için biz ne yapabiliriz onu anlamaya çalışma zamanıdır.

Şiva Asar BeTamuz orucu, 6 Temmuz Perşembe sabahı gün doğumuyla başlar, aynı akşam yıldızların çıkışıyla sona erer.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün