Ercan Arslan´ın ´Göz Dinler´ sergisi Türkiye´de ilk defa

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Haziran 2023 Çarşamba

Ercan Arslan’ın ‘Göz Dinler’ sergisi Türkiye’de ilk defa

Alan Kadıköy’ün bu yıl ev sahipliğini yaptığı ikinci sergi ise Ercan Arslan’ın 25 yıllık çalışmalarından bir seçkiyi kapsayan ‘Göz Dinler’ adlı resim sergisi. Sergide büyük boy yağlı boya ve akrilik tabloların, mürekkep ve lavy desenlerin yanı sıra Arslan’ın Gezi Direnişi sırasında çizdiği resimler de yer alıyor. Arslan’ın resimlerinin Türkiye’deki sanatseverlerle ilk kez buluştuğu bu sergide, sanatçıya ait videoları ve onunla yapılmış söyleşileri de izlemek mümkün. Sanatseverler, sergiyi 1 Temmuz tarihine kadar ziyaret edebilecek.

Murat Karahan

Tenor Murat Karahan ve Alessandro Safina’dan müthiş konser

Tenor Murat Karahan ve konuğu Alessandro Safina, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda harika bir konser vermeye hazırlanıyorlar. Bu müthiş dinletide opera aryaları, napolitenler ve şarkılar seyirci ile buluşacak. Murat Karahan aralarında Accademia Santa Cecilia Orkestrası, Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, Letonya Ulusal Opera Orkestrası, Liepaja Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası'nın da bulunduğu birçok orkestra ile başarılı temsil ve konserler verdi. Küçüklüğünden beri ailesi sayesinde müziğe tutkulu olan Alessandro Safina ise iyi bir eğitimi aldıktan sonra birçok opera eserinde başrolde yer aldı. Opera aryaları seslendirirken ki hayali klasik sanatı herkes için anlaşılır hale getirmekti. Bunun sonucunda kendisi tanımıyla pop müzik, akademik vokal, soul ve müzikalin bir araya geldiği yeni bir müzik tarzı doğdu: ‘opera rock’. Albümleri birçok ödül kazandı. Barbara Hendricks, Sumi Cho gibi isimlerle yaptığı düetlerle ününe ün kattı. Bu iki müthiş sesin müzik şölenini kaçırmayın!

Alessandro Safina

Romantik şarkıların sesi Tom Odell İstanbul’da
BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell, yeniden İstanbul'da! Dünyaca ünlü indie pop sanatçısı Tom Odell, Epifoni ve Kod müzik ortak organizasyonu ve Radyo Eksen medya sponsorluğunda, 23 Haziran’da Maximum Uniq Açıkhava'da olacak. Geçtiğimiz yıl son albümü 'Best Day of my Life'ı yayınlayan sanatçı, romantik şarkılarını Türk hayranları için seslendirecek.
Odell'dan önce Hedonutopia ve Mavi sahne alacak.

‘John Craxton: Işığın Peşinde’ sergisi Meşher’de devam ediyor

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sanat mekânı Meşher, Britanyalı ressam ve tasarımcı John Craxton’ın (1922-2009) yaşamını ve eserlerini tanıtan Türkiye’deki ilk kişisel sergisini, 23 Temmuz’a kadar ağırlamaya devam ediyor. Sanatçının biyografisinin yazarı ve arkadaşı Ian Collins’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, Craxton’ın uzun kariyerine yayılan çeşitli eserlerinden bir seçki sunuyor. Sergide anıtsal bir duvar halısı, tablolar, çizimler, baskılar, kitap tasarımları ve kişisel eşyaları da dâhil olmak üzere Craxton’ın geniş yelpazedeki 200’e yakın eseri yer alıyor. Savaş zamanının karanlığından aydınlığa ve tek renkten parlak renklere doğru ilerleyen keyif dolu ve yaratıcı bir yaşamı anlatan serginin vitrininde ise ziyaretçileri, sanatçının kullanmayı çok sevdiği klasik motosikletlerden bir örnek karşılıyor. Bunun yanı sıra sergide John Craxton Estate’ten sonra en fazla sayıda Craxton eserine sahip olan Ömer Koç Koleksiyonundan da 44 eser yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün