ABD´den Putin´in Zelensky için ´Yahudi değil´ söylemine kınama

ABD Holokost Anıt Müzesi (USHMM) cumartesi günü, Rusya Devlet Başkanı Putin´in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky için sarfettiği, “Yahudi değil, Yahudi halkının yüz karası´´ olduğu söylemini kınadı.

Dünya
20 Haziran 2023 Salı

USHMM Twitter'da yaptığı paylaşımda, ‘‘Putin defalarca Yahudi karşıtı söylemlerde bulundu. ve Ukrayna'yı işgalini haklı çıkarmak için Holokost'u çarpıttı. Putin’in Zelensky'yi ve Yahudi halkını aşağılayan son sözlerini kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cuma günü St. Petersburg Ekonomik Forumu'nda konuşan Putin'e Ukrayna hükümetinden neden Nazi rejimi olarak bahsetmeye devam ettiği soruldu.

Putin, ‘‘Çocukluğumdan beri birçok Yahudi arkadaşım oldu. Zelensky'nin Yahudi olmadığını, Yahudi halkı için utanç kaynağı olduğunu söylüyorlar. Ve bu bir şaka değil, ironi değil. Ne de olsa, Hitler'in takipçileri olan neo-Naziler bugün Ukrayna'nın kahramanları olarak görülüyor’’ ifadelerini kullandı.

Putin, Ukrayna'nın işgalinin askerden ve Nazilerden arındırma çabası olduğunu iddia ediyor.

ABD'nin Antisemitizmle Mücadele Özel Elçisi Deborah Lipstadt Putin'in sözlerini kınadı.

Lipstadt, “Başkan Zelensky'nin Yahudiliğinin Ukrayna'daki durumla hiçbir ilgisi yok. Putin açıkça Ukrayna’ya saldırma amacında’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün